Новини Хотели

Турлашката къща край Габрово събира големи компании

   
Турлашката къща край Габрово събира големи компании
Турлашката къща събира до 14 човека
  Мирослав Иванов

Комплекс Шале - Турлашката къща е разположен в прегръдките на Централна Стара планина, само на 12 км от Габрово и 6 км от местността Узана, в село Зелено дърво.
Той представлява реновирана старобългарска къща, построена през 1929 г., носеща духа на българските традиции. Обновена е изцяло с естествени материали - дърво, камък, памук, вълна, кожа, които придават усещане за топлина, уют и комфорт. 
Къщата предлага настаняване до 14 човека максимум, разположени в 7 спални помещения.
Механата, която е в приземния етаж, разполага с пълно кухненско оборудване - миялна машина, вградена фурна, керамичен кухненски плот, микровълнова печка, хладилник, кафе машина. Освен това има 42 инч плазма с караоке колона.
Към къщата е изграден външен навес за лятото с голяма маса за хранене, който е свързан с механата. Разполага с електрическа скара и барбекю на дървени въглища.
В проект на изграждане са басейн, вградено барбекю с пещ, както и градина.
Домакините подготвят страхотна закуска, а за Коледа ни направиха уникални свински джолани и печена пуйка. Те бяха включени в цената за наема.
От село Зелено дърво започва Национален парк "Българка", който е дом на голяма популация от диви животни и птици, предлага красиви еко пътеки, планински ручей и гледки сред чистия въздух и прегръдка на Балкана.

Мирослав Иванов, село Зелено дърво



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати