Събития

София се напълни с чужди туристи покрай Коледа

   
София се напълни с чужди туристи покрай Коледа

Днес е последният от серията почивни дни за коледните празници. Движението в столицата е спокойно. По-интензивен е трафикът по входно-изходните артерии на града в посока магистралите "Струма", "Хемус" и "Тракия". Въпреки, че движението не е интензивно, от полицията продължават със засилените проверки. Шофьорите се следят за превишена скорост и дали са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици, съобщава Bulgaria On Air TV. 

Причината за спокойното движение в столицата е, че част от хората са слели празниците и голяма част от населението е напуснало града. По пешеходните улици на София, освен столичани, се забелязват и много туристи. За първи път след пандемията София е предпочитана дестинация както за по-далечните западни страни, така и за съседните на нас държави, откъдето туристите пътуват основно с  автобус.

"Днес е по-спокойно, друг път не се виждат паветата. Вчера можеше футбол да играем тук, нямаше кой да ни обезпокои", каза Александър Попов, жител на София. Докато столичани отсъстваха от столицата, в София дойдоха много чужди туристи. Като Хю и Енджи от Уелс. 

"Дойдохме на екскурзия, да пробваме напитките и храната. На посещение сме за три дни. Хубав град е София и с приятна атмосфера, хората са любезни", посочи Хю. Няколко автобуса с туристи от гръцкия остров Евия също бяха на екскурзия в София. 

"Красиво е, хората са гостоприемни, харесва ни", коментира Мина.

"Харесва ми тук, посетихме много хубави ресторанти. Чакаме ви да дойдете и вие при нас - в Гърция", каза Вил, турист от Гърция. Очаква се засилен трафик на 2 януари, когато свършват и почивните дни, свързани с Нова година.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати