Новини Събития

Италия въвежда задължителен тест за Ковид-19 за пътниците от Китай

  29.12.2022 10:31  
Италия въвежда задължителен тест за Ковид-19 за пътниците от Китай

Италия реши да въведе задължителни тестове за Ковид-19 за всички пътници, които идват от Китай, предадоха световните агенции. Решението е взето, след като Китай реши да облекчи рестрикциите в пределите на страната, но там рекордно много хора са заразени с коронавируса сега.

"Тази мярка е необходима, за да се осигури наблюдението и установяването на евентуални варианти на вируса, за да бъде защитено италианското население", заяви италианският министър на здравеопазването Орацио Скилачи. Мярката ще се прилага и за пътниците, които идват от Китай и транзитират през италиански летища.

Решението на китайските власти за облекчаване на Ковид рестрикциите в страната породи безпокойство на редица държави по света. САЩ също обмислят рестрикции за пътниците, идващи от Китай, а Япония вече въведе задължителни Пи Си Ар тестове за всички, които пристигат от Китай.

На миланското летище "Малпенса" са пристигнали два самолета от Китай и новите мерки са показали, че в първия 38 процента от пътниците са заразени с вируса, а във втория 51 процента, съобщават италиански медии.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати