Транспорт

Очаква се засилен трафик

  02.01.2023 13:40  
Очаква се засилен трафик

Очаква се интензивен трафик към големите градове след новогодишните празници. Масираните проверки в страната продължават до 3 януари. Полицаите следят за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, за превишена скорост и ползване на предпазни колани.  

Една от натоварените дестинации за отминалите празници бе Банско. Очаква се по-късно през деня отсечката след Разлог към прохода Предала да се изпълни с автомобили, защото хиляди ще започнат да се прибират след почивните дни в курорта.

Ще има засилено полицейско присъствие. Още от началото на деня имаше 4-5 автомобила на полицията.

По традиция движението край Велико Търново е доста натоварено. На изхода на старопрестолния град се пресичат и пътните артерии Русе - Свиленград и София-Варна. Там вече има засилено полицейско присъствие и органите на реда следят за спазването на правилата на пътя. 

Статистиката на МВР сочи, че в периода между 23 и 27 декември при пътни инциденти у нас са загинали 12 души и са ранени 97. 

Междувременно от АПИ предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по АМ „Марица“ поради мъгла с намалена видимост под 50 метра в района на гр. Харманли и по път I-8  Хасково - Свиленград в района на гр. Свиленград поради мъгла с видимост под 200 метра.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати