Събития

Копенхаген стана световна столица на архитектурата

   
Копенхаген стана световна столица на архитектурата

Копенхаген прие титлата Световна столица на архитектурата от Рио де Жанейро, предаде ДПА. Тя се присъжда на всеки три години, а бразилският град бе удостоен със званието през 2020 г.

В Копенхаген ще се проведат многобройни събития и изложби, които ще подчертаят уникалните характеристики на датската крайбрежна столица, известна със своите зелени пространства.

Фокусът ще бъде върху различни иновации, които са направили архитектурно разнообразния град в по-пригоден за живеене, устойчив и устойчив на климатичните промени.

Международният съюз на архитектите ще проведе световния си конгрес през юли в Копенхаген.

Датската столица е смятана за един от градовете с най-високо качество на живот и е известна с големия си брой велосипедисти. Около 1,35 милиона души живеят в столичния регион.

Копенхаген е удостоен със званието Световна столица на архитектурата от ЮНЕСКО и по препоръка на Международния съюз на архитектите.

Титлата се присъжда на всеки три години на града, който е домакин на конгреса на Международния съюз на архитектите. По този начин двете базирани в Париж организации имат за цел да подчертаят значението на архитектурата, градоустройството и културата за създаването на градска идентичност и устойчиво развитие.

Испанският град Барселона е следващата Световна столица на архитектурата, като ще получи титлата от Копенхаген през 2026 г., отбелязва ДПА.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати