Анализи

Руските туристи в Египет - шумни, нахални, нагли и арогантни

   
Руските туристи в Египет - шумни, нахални, нагли и арогантни

Полски журналист реши да провери как руснаците почиват в Египет няколко месеца след началото на украинския конфликт и да разбере дали той е развалил настроението им. Ето какво откри Наталия Гомулка.

Тази година, още преди началото на празничния сезон, представители на египетски луксозни хотели обявиха големи отстъпки за туристи от Русия. Много съоръжения излазиха готовност да приемат карти "Мир", което улесни руснаците да резервират хотели и да плащат за допълнителни услуги там, като масажи в спа центъра или екскурзии. През февруари много руски и полски туристи почиваха в египетските курорти.

Представители на туристическата индустрия съобщиха за конфликти между руснаци и туристи от други страни, включително поляци, размяна на остри реплики и дори сбивания. Шумно и арогантно поведение.

От началото на военния конфликт редакторите на портала Onet започнаха да получават много съобщения за ситуацията в курортите, популярни сред руснаците. Читателите казаха, че руските туристи са били много шумни и нахални и с течение на времето, усещайки ефекта от първите санкции, настроението им започнало значително да се влошава. Въпреки факта, че санкциите ограничиха избора на туристически дестинации за руснаците, тази година те все пак успяха да дойдат на почивка без особени затруднения, например в Турция, Египет и страните от Персийския залив.

Шумно забавление с руски песни, презрителни погледи и нетактични забележки от руснаци - такива ситуации много често ни описваха нашите читатели. Реших да проверя как руснаците почиват в Египет няколко месеца след началото на конфликта и да разбера дали напрегнатата ситуация в държавата на Путин, възникнала след обявяването на мобилизацията, развали настроението на руските туристи. Още в първия ден от престоя ми в Египет забелязах, че в курорта има много руснаци. Отначало не бяха особено забележими, но с времето забелязах, че руснаците, както и преди, се държат като специални и подчертават превъзходството си над останалите.

Да видиш руски туристи да се забавляват в луксозни курорти е просто неприятно. Припомняме, че през есента Путин обяви частична мобилизация и анексиране на окупираните територии на Украйна. Това допълнително утежни неприятното усещане, породено от почивката ми в компанията на руснаци. За първи път гърбът ми настръхна, когато видях руснак, който се бе излегнал на шезлонг, гледаше нещо на екрана на смартфона и в същото време се смееше с глас. Вторият път изпитах огромно отвращение, когато, гледайки менюто на един от ресторантите, видях само руски език. Нямаше нито дума на английски. Загубих апетита си. За съжаление имаше много такива ситуации...

Ясно беше, че тук всичко е направено за руски туристи. Дори придружителите се обърнаха няколко пъти към мен на руски. Англоезичните хитове, които звучаха на вечерните събития, бяха осеяни с руски песни, а след това руснаците обикновено ставаха от местата си и започваха да танцуват, след което изразяваха бурния си възторг с оглушителни аплодисменти.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати