Новини Транспорт

Бразилска авиокомпания и японско летище са били най-точни през 2022 г.

   
Бразилска авиокомпания и японско летище са били най-точни през 2022 г.

Британските авиокомпании изостават по отношение на спазването на полетните си разписания в сравнение с други авиопревозвачи в Европа, показват данните за изминалата година, предаде ДПА. Компанията за анализи на авиационния сектор "Сириъм" (Cirium) обяви 10-те най-добри авиокомпании и летища, от гледна точка на спазване на полетните разписания и избягване на забавяния на полетите. Нито един британски авиопревозвач или летищен оператор не е включен в тези класации, отбелязва ДПА.

Данните показват, че най-малко 25 процента от полетите, изпълнявани от британски авиокомпании, са били забавени. 

Бразилската авиокомпания "Азул бразилиан еърлайнс" (Azul Brazilian Airlines) е изпълнявала най-точно полетното си разписание през 2022 г., като 88,93 от полетите й са пристигали навреме. Следват японските превозвачи "Ол нипон еъруейз" (All Nippon Airways), с 88,61 процента полети, които не са закъснели и "Джапан еърлайнс" (Japan Airlines), с 88 процента.

Токийското летище "Ханеда" е класирано на първо място по отношение на спазването на полетните разписания, като 90,33 процента от полетите са излетели навреме през миналата година.

Индийското международно летище "Кемпеговда" е на второ място, с 84,08 процента заминаващи полети, които не са били забавени. Следва "Солт Лейк Сити интернешънъл еърпорт" в САЩ (83,87 процента).

"Сириъм" обяви отделна класация и на най-пунктуалните авиокомпании в Европа. Тя се оглавява от испанския превозвач "Иберия" (Iberia), с 85,87 процента пристигащи полети, които не са забавени. Следват други авиокомпании от Испания – Еър еуропа" (Air Europa - 84,1 процента) и  "Иберия експрес" (Iberia Express - 83.8 процента).



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати