Новини Турагенции

Туроператор от Кения си търси български партньори за сафари турове

   
Туроператор от Кения си търси български партньори за сафари турове
Natural World Kenya Safaris разполага с 35 джипа за сафари турове
  Natural World Kenya Safaris

Един от големите туроператори в Кения – Natural Wolrd Kenya Safaris, търси да работи с български туроператори и туристически агенции в предлагането на сафари турове. Това обяви за TravelNews Петър Панайотов, управител на Travel Services, която е маркетинг представил на кенийската компания у нас. По време на пандемията започнаха да имат интерес към българския и румънския пазар, защото започнаха да се правят директни чартъри и да ходят повече туристи от двете страни в Кения, заяви той. Преди това е имало индивидуални посещения.

Кенийският туроператор е специализиран в предлагането на достъпни сафари турове. Разполага със собствени 35 джипа и водачи, като е разработил различни екскурзии. „Българите трябва да знаят, че сафаритата са достъпни, а не както се представят у нас луксозни пътувания“, посочи Панайотов. Например за цена от 500 долара на човек могат да бъдат посетени 2 парка за 3 дни с две нощувки и храна.

Natural Wolrd Kenya Safaris осигурява още хотели в Кения на по-ниски цени, трансфери от и до летищата и други екскурзии. Туроператорът вече работи с някои български компании като „Профи турс“, „Орма травел“ и „Карта холидей“. Кенийската компания може да посреща и индивидуални туристи, а не само групи, допълни Петър Панайотов. Освен това оперира и на други пазари в Африка – Танзания, Уганда и Руанда, а опитът му надхвърля 20 години.

Natural World Kenya Safaris работи с туроператори и туристически агенции от Северна Америка, Азия и Европа, като им дава възможност да предлагат на своите клиенти достъпни сафари пакети с различни начални точки от Кения, както други дестинации в Източна Африка. Всички турове се предлагат с богат набор от опции за настаняване, подходящи за туристи с различен бюджет. Налични са и сафари опции по въздух, както и опции за комбинация с почивки на плажа. Популярните турове са налични на много дати, а някои дори с ежедневно заминаване, като е възможно настаняване дори на индивидуално пътуващи.

Natural World Kenya Safaris има персонал от 75 обучени служители, като компанията притежава собствен автопарк от 35 високо-проходими джипа  Land Cruiser, собствени трансферни микробуси и автобуси в Найроби, Момбаса, Диани бийч и Малинди. Извън централния офис в Найроби има открити офиси и в Момбаса и Диани бийч. Разчитането на собствени ресурси е гаранция за високото качество на обслужване. Сафари туровете на Natural World Kenya Safaris са оценени на 5 от 5 звезди от над 2800 ревюта в платформата Tripadvisor.

За повече информация относно туровете и дестинациите, разгледайте уебсайта на компанията: http://www.naturaltoursandsafaris.com/. За запитвания относно сафари туровете може да се изпращат запитвания директно до централния офис в Найроби на е-мейл: [email protected]

Сред българите Кения е твърде слабо позната като плажна дестинация, а луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на All inclusive курортите, които познавате от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите. Околностите на Момбаса и близките градове Диани, Няли и Бамбури са едни от най-добрите места за екзотична почивка през есента и зимата. Плажовете са от онези с финия бял пясък, а в морския национален парк Момбаса ви очаква коралов риф, където да плувате сред изумителен морски живот. Тук можете да си сбъднете мечтата да плувате с делфини или с китови акули в открито море.

Кения е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Няма нищо по-вълнуващо от първия път, когато видите дивите обитатели на пустошта - зебри, слонове, лъвове, биволи, леопарди, жирафи, носорози вървят със стотици пред очите ви като в документален филм по телевизията. Страната е дом на резервата "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Освен това служи и за сцена на един от най-впечатляващите природни спектакли - ежегодната миграция на антилопите гну.

Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати