Турагенции

Екзотиката продължава да се търси и след празниците

   
Екзотиката продължава да се търси и след празниците

Изглежда логично, че след празниците хората ще изберат да се откъснат малко от динамичното ежедневие и да се върнат към работната си рутина. Но се оказва, че януари е също толкова силен месец за изходящ туризъм, колкото и всички останали. “Имаме огромен интерес и то основно към екзотичните дестинации. Изобщо не се наблюдава спад в туристите. От началото на година изпращаме туристи към Карибите, Тайланд, Малдиви и Сейшели. А още по-любопитното е, че вече имаме и много запълнени програми за пролетта. Очаква се 2023 да е обещаваща и силна за туризма”, заяви Красимир Златанов, управител на туроператора “Екзотик холидей”.

Доминикана

е една от най-атрактивните дестинации тази зима. С красивите си плажове, топло време и невероятно обслужване, мястото е сигурен фаворит за зимата. Всяка сряда от 7 януари до 21 март 2023 г. се реализират чартъри от Мадрид до Пунта Кана. Това прави Доминикана изключително достъпна дестинация и всеки може да планира почивката си спрямо собствения си график. 

Освен удобен транспорт, цените за екскурзиите до Пунта Кана са много атрактивни - започват от 1078 евро. Към пакета са включени самолетни билети Мадрид - Пунта Кана - Мадрид, летищни такси, 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки в хотел по избор, All Inclusive база на изхранване, обслужване на място на английски или испански език и медицинска застраховка за периода на пътуване. Екскурзията е изпълнена с интересни моменти, като посещения на Манати парк, Долфин айлънд и остров Саона. Освен това Доминикана предоставя хиляди възможности за плаж и релакс край морето, а какво по-хубаво от същинска отпускаща лятна почивка през януари. 

От друга страна, ако предпочитате по-скоро екскурзии, а не почивки, то 

Куба и Мексико 

са по-скоро държавите за вас. Мексико е изпълнена със стотици места, които си струва да бъдат посетени. Страната предлага всичко от исторически градчета, останали от маите, през цветни и колоритни големи градове, до спираща дъха природа. Куба представя един съвсем различен начин на живот. Много от туристите не откриват кубинския чар, повлияни от местната политика и икономика, но ако успеете да пренебрегнете тези неща, ще успеете да се влюбите в културата. Пури, ром, танци и латино страсти - какво повече може да иска човек, за да започне 2023 с топли спомени. 

На 6 януари отпътува първият чартър за Мексико за тази година от Мадрид. “Мексико привлича хиляди туристи ежегодно и от както паднаха COVID-19 ограниченията, българите също избират тази дестинация”, допълни Златанов. Директните полети от Мадрид до Мексико ще продължат всеки петък до 17 март 2023 г. Цената от 1364 евро покрива чартърен полет Мадрид – Канкун – Мадрид, летищни такси, 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен на пасажер, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки в хотел по избор в Ривиера Мая, All Inclusive база на изхранване, обслужване на място и медицинска застраховка за периода на пътуване. 

Най-впечатляващата забележителност в района несъмнено е Чичен Ица. Това е столицата на културата на Маите и се счита за невероятно археологическо богатство. Този най-важен и величествен паметник от културата на Маите е съхранил в себе си невероятни археологически останки като Пирамидата, известна още като "Замъка" или храма на Кукулкан - пирамида със 365 стъпала, за която се счита, че е била астрономически часовник, който отбелязва пролетното и есенното равноденствие. Екскурзията на “Екзотик холидей” отлично съчетава природните красоти с историческите паметници, тъй като са планирани и посещения на Тулум, Коба и Козумел - някои от най-красивите плажове в света. Освен това самият курорт Ривиера Мая е изпълнен  с много морски забавления, нощен живот и уникални ресторанти на световно ниво. 

Пътешествениците избрали Куба могат летят с чартъри от Мадрид до Хавана, които тръгнаха на 1 януари. Тази екскурзия на “Екзотик холидей” предлага същия пакет като останалите на компанията. Цената от 1200 евро на човек покрива полети, багаж, хотелско настаняване в Хавана и курорта Варадеро, трансфери и местно облсужване.  

Столицата Хавана е изпълнена с впечатляващи гледки и пленителна история. Градът е условно разделен на Нова и Стара част, като старата е включена в списъка на ЮНЕСКО и предизвиква по-голям туристически интерес. Там могат да бъдат посетени множество площади и музеи, като тези на изящното изкуство и Националният музей на изкуствата (с творби на Гоя и Рубенс). Сред интересните кътчета в града е и Китайският квартал. Любителите на литературата могат да тръгнат по стъпките на Ърнест Хемингуей. Писателят е творил много там и е обикнал кубинската култура дълбоко и това рефлектира в някои от най-известните му творби. 

“Раят за земята” – Малдиви,

също се радва на голям интерес през Новата година. Първата група за островите ще отпътува на 19 януари, но голяма част от местата за февруари и март също са разпродадени. Островите, заобиколени от тюркоазена вода, бели пясъци и екзотичните палми, несъмнено са сред най-романтичните дестинации. Много двойки предпочитат Малдиви за своята почивка, но те предлагат и много възможности за забавления и за семейства с деца. Дълги дни на плажа, гмуркане с костенурки и акули и частни турове с лодка - всичко това може да се преживее на Малдиви. За тези, които мечтаят за лято през зимата, то това е мястото! Цените започват от 1885 евро и включват самолетен билет София – Мале - София с Turkish Airlines и чекиран багаж до 23 кг  и до 8 кг ръчен, летищни такси, 7 нощувки на съответната база на изхранване, трансфери летище-хотел-летище с бързо скоростна лодка, вътрешен полет или хидроплан, посрещане на място на английски език и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с включен риск COVID19, в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място. 

За февруари 

фокусът се измества и към най-известните екзотични дестинации - Сейшели и Тайланд. Тези пакети са с отпътуване от София и с прекачване в Истанбул, а полетите се изпълняват от Turkish Airlines, които гарантират едно отлично обслужване на борда. Тези страни също привличат с топло време и красиви плажове, но са по-подходящи за почивка и релакс. От друга страна за пролетта пустинята взима превес пред палмите и морето. Мароко и Дубай са най-популярните места за март и април. “Изобщо не се наблюдава спад в туристите. Българите продължават да пътуват много и да наваксват със загубеното време през ковидните години”, изтъкна Златанов. 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати