Транспорт

Deutsche Bahn търси 25 000 нови служители

  08.01.2023 10:14  
Deutsche Bahn търси 25 000 нови служители

Германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) планира да наеме около 25 000 нови служители през 2023 г., съобщи компанията, цитирана от ДПА.

През 2022 г. "Дойче бан" нае 28 000 нови служители, но въпреки това бе изправен пред недостиг на работна ръка, изострен от високите нива на отпуски по болест сред работниците.

Недостигът на персонал е засегнал особено регионалната пътнически услуги на германските железници.

Закъсненията и отменените влакове се увеличават през последните месеци и за "Дойче бан", и за частните жп оператори, които използват железопътна система на Германия.

"Нуждаем се от десетки хиляди нови колеги, за да посрещнем предизвикателствата", каза Мартин Зайлер, директор "Човешки ресурси" в "Дойче бан".

Той обаче призна, че "огромният недостиг на квалифицирани работници", както и рекордно затегнатият пазар на труда, ще превърнат постигането на целите за наемане на нови служители в "предизвикателство" за компанията.

Общият брой служители в "Дойче бан" се увеличи само с 5000 човека през изминалата година, въпреки високите нива на наемане, тъй като хиляди работници напуснаха компанията, съобщава БТА.Анкета

Къде ще пътувате през лятото?


Резултати