Транспорт

Авиокомпания пуска директни полети от София до остров Пукет

   
Авиокомпания пуска директни полети от София до остров Пукет
GullivAir ще изпълнява полетите до Тайланд със самолет Airbus A330-200
  GullivAir

Българската авиокомпания GullivAir пуска директни полети от София до остров Пукет в Тайланд от 27 януари 2023 г. Това обяви за TravelNews Таня Стоева, мениджър „Продажби“ в превозвача. „Започваме нашата програма до остров Пукет на 27-ми януари и плановете са да я продължим до 29-ти април 2023 г., в зависимост от интереса”, подчерта тя. Полетите ще се извършват всеки петък и ще продължават 10 часа и половина. Излитането от София ще е в 17:55, а кацането в събота, в 9:25 ч. тайландско време. Обратно ще тръгват в 12.25 часа. Билетите са продажба на сайта на авиокомпанията и започват от 2053.62 лв. в двете посоки с летищни такси и чекиран багаж.

„Също така работим с всички туристически агенции, както в България, така и в чужбина за продаването на местата“, обясни Стоева. Туроператорите предлагат пакети с включено настаняване и екскурзии. GullivAir ще изпълнява полетите със самолет Airbus A330-200, който може да лети на дълго разстояние без спиране за зареждане. В него има 335 места в бизнес и икономична класа. В момента само тази българска авиокомпания разполага с голям самолет за дълги разстояния. Тя оперира с 3 летателни машини от този клас. По време на пандемията осъществяваше основно чартъри от София и Букурещ до Мале (Малдивите), Пунта Кана (Доминиканската република), Шри Ланка и Сейшелите, които бяха организирани от туроператори.

GullivAir превеше до средата на миналата година редовни полети от София до Скопие (Северна Македония), Тирана (Албания) и до Бургас, но се наложи да върне взетите на лизинг три самолета ATR 72. Тя възнамеряваше още да пусне редовна директна линия до САЩ, но се отложи във времето. Авиокомпанията има разрешения да оперира до Ню Йорк и Чикаго от Департамента по транспорт на САЩ. След това получи такива и до Канада, Тайланд, Малдиви, Индия.

Превозвачът е регистриран през 2016 г. под името "Топ джетс", сменено с настоящото в средата на 2020 г., показва справка в Търговския регистър. Тя е притежавана от фирмата "Еър логистик", която е еднолична собственост на Янко Иванов.

 Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати