Заведения Новини

Мъж успя да хапне в 18 ресторанта със звезда Мишлен за ден

   
Мъж успя да хапне в 18 ресторанта със звезда Мишлен за ден

Нюйоркчанин постави нов световен рекорд за хранене в най-много ресторанти със звезди Мишлен в рамките на един ден. 34-годишният Ерик Финкелщайн посещава 18 от престижните заведения за хранене в рамките на 24 часа през октомври.

На здравния IT консултант му отнема 14 месеца да планира своя ексцентричен подвиг, не на последно място защото трябва да си осигури резервации в толкова много от най-добрите заведения в града.

Идеята, която миналия месец е официално призната за рекорд от Световните рекорди на Гинес, му хрумва по време на пандемията, когато се премества извън града. След като временно се връща в Ню Йорк през 2021 г., Финкелщайн съставя списък с най-добрите места, в които планира да хапне. Той се присъединява и към онлайн групи за храна, в които за първи път чува за предизвикателството.

С два други световни рекорда зад гърба си (и двата свързани с тенис на маса - спорт, в който преди се състезава) интересът му незабавно е предизвикан.

Изправяне пред предизвикателството

Финкелщайн първоначално се свързва с повече от 80 ресторанта, но получава отговор само от 10. За съжаление, четири от тях губят звездата си, когато Мишлен обявява фаворитите си за 2022 г. - само 20 дни преди официалния му опит. Той трескаво се свързва с други ресторанти и за щастие - успява да си осигури достатъчно резервации за 26 октомври.

Храната

Денят започва със салата от авокадо на скара за $36 в Le Pavillon. Тя е последвана от хайвер, блини и крем фреш за $25 в Caviar Russe.

Част от другите ястия, които мъжът опитва по време на опита за поставяне на рекорд, включват миди на скара в Tuome, 24-доларова пържола тартар в Oiji Mi и стриди за $26 в The Modern. Последното му хранене за деня е в Noda, където се наслаждава на морски таралеж и хайвер чаванмуши.

Общата сметка на Финкелщайн възлиза на 494 долара, без да се включват данъци и бакшиши. Храната пък му носи около 5000 калории и е изконсумирана за 11 часа.

Други рекордни постижения

Предишните рекорди на Финкелщайн са за най-дълъг сервиз на тенис на маса и най-голямата мозайка от топки за тенис на маса, поставен съвместно с двама негови приятели.

Той казва пред CNN, че през 2019 г. е част от неуспешен опит за счупване на рекорда за най-много хора, изпълняващи Dragon Ball Kamehameha, вдъхновен от популярния аниме сериал. През 2021 г. пък е първият човек, посетил всяка станция на Citi Bike в Ню Йорк. Финкелщайн се надява да постави следващия си рекорд с приятелката си, но запазва концепцията му в тайна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати