Транспорт

Академия BULATSA набира кандидати за ръководители на полети

   
Академия BULATSA набира кандидати за ръководители на полети

РВД отново набира кандидати за ръководители на полети. Академия BULATSA започва пролетната кампания за набиране на кандидати за длъжността „Ръководител на полети (РП)“. Желаещите да се обучават за професията, могат да подават документи „on-line” до 30 април 2023 г., включително. След тази дата приемът ще продължи, но те ще бъдат включени в подбора за есенната сесия в края годината.

Кандидатите трябва да преминат успешно шестте етапа на подбор, за да бъдат допуснати до обучението за длъжността „Ръководител на полети“. Задължително изискване е висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността. Първият етап от подбора е прием на документи, след това се полага тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, проверка за медицинска годност клас 3 за РП, практически упражнения на симулатор и заключително интервю. Кандидатите, които не притежават сертификат за владеене на английски език, могат да се явят на изпит в BULATSA за определяне нивото в София, Варна или Бургас, като отбележат това във формата за кандидатстване.

След успешно преминаване на всички етапи от подбора, на кандидатите ще бъде предложено обучение в Академия BULATSA, където за около 2 години ще получат знания и умения, за да станат правоспособни ръководители на полети. По време на обучението те ще получават месечна стипендия.

В следващите месеци в BULATSA ще се проведат „Дни на отворени врати“, на които кандидатите ще се запознаят с дейността на ДП РВД. Повече информация на www.bulatsa.com.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати