Транспорт

ITA Airways разширява междуконтиненталната си мрежа

   
ITA Airways разширява междуконтиненталната си мрежа

Директните полети Рим Фиумичино – Рио де Жанейро влизат в продажба днес.
Рим, 12 януари 2023 г. – Междуконтиненталната експанзия на ITA Airways продължава, като вече се продават нови полети от Рим Фиумичино до Рио де Жанейро. Разширяването на дълги разстояния е един от основните стълбове на стратегията на ITA Airways, тъй като генерира рентабилност, но също така подобрява свързаността на къси разстояния, като по този начин допринася за удвояване на капацитета на междуконтиненталната мрежа на компанията.
Новата връзка на ITA Airways ще се управлява с Airbus A330 от 29 октомври 2023 г. с ежедневна честота, излитаща от летище Фиумичино в Рим в 21:50 ч. и пристигаща на международното летище Рио де Жанейро в 6:05 ч. сутринта местно време. Полетите от Рио де Жанейро ще се извършват от 30 октомври 2023 г. с ежедневна честота на излитане в 15:45 ч. и кацане в Рим Фиумичино в 6:45 ч. сутринта местно време.

Новите връзки ще позволят на ITA Airways да засили още повече експанзията си в Южна Америка след откриването на полетите до Буенос Айрес и Сао Пауло, които винаги са били привилегирована дестинация за италиански ваканции и дестинация с най-висок процент на население от италиански произход, тъй като както и стратегически пазар заедно със Съединените щати за бизнес и товарен трафик.

„Имам удоволствието да обявя стартирането на новия директен полет Рим Фиумичино – Рио де Жанейро, който ще се изпълнява от 29 октомври 2023 г., наличен за закупуване от нашите клиенти във всички канали за продажба от днес – каза Емилиана Лимозани, ITA Airways Главен търговски директор и главен изпълнителен директор Воларе - Откриването на дестинацията Рио де Жанейро е част от стратегиите за развитие и растеж на междуконтиненталното предложение на нашата компания. Следвайки тази стратегия за разширяване, тази година добавихме и вече значителното предложение към/от Съединените щати, нови директни полети от Рим Фиумичино до Вашингтон, работещи от юни и до Сан Франциско, работещи от юли, в продажба на нашия уебсайт, кол център, летищни билетни каси и туристически агенции".

“Пристигането на ITA Airways в Рио де Жанейро е отлична новина за бразилския туризъм. Връщането на Италия в нашата мрежа ще помогне за растежа на сектора, важен актив за икономиката на Рио де Жанейро. Ние оставаме ангажирани с разширяването на връзката между Рио и основните дестинации в света, като град Рим, оживена столица, богата на култура и история”, казва Александър Монтейро, президент на международно летище Рио де Жанейро.

Новата връзка обединява полетите на ITA Airways до Ню Йорк, изпълнявани както от летищата Рим Фиумичино, така и от летищата Малпенса в Милано, както и тези до Бостън, Маями, Лос Анджелис, Вашингтон, Сан Франциско, Сао Пауло, Буенос Айрес, Токио, Ню Делхи и Мале (Maldives) оперира от Рим Фиумичино по-рано тази година.

Новите връзки могат да бъдат закупени във всички канали за продажба на ITA Airways, чрез официалния уебсайт ita-airways.com, кол центъра на компанията, туристическите агенции и билетните каси на летището.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати