Новини Турагенции

Туроператорът Абакс вече работи с над 50 екскурзовода

   
Туроператорът Абакс вече работи с над 50 екскурзовода
Туроператорът \"Абакс\" събра екскурзоводите си на парти
  Абакс

Един от най-големите български туроператори – „Абакс“, вече работи с над 50 екскурзоводи, които водят групи в чужбина. Това обяви Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията, която събра екипа на специален тиймбилдинг. „Снощи се проведе срещата на Е-30 - най-добрите екскурзоводи в България за всички времена. Това е лицето на „Абакс“, като им благодарим, че всеотдайно се грижат за клиентите и с умели, и сръчни движения, правят тяхната почивка – истинско удоволствие“, написа Пасев във фейсбук. „Това е „Абакс“ - перфектна организация и легендарно обслужване! Благодаря, колеги, за това, че осмисляте ролята на туроператора. За десетината отсъстващи - липсвахте ни! Споменавахме ви! Не знам, коя е тази дата, на която всеки ще може да присъства!?“, допълни той.

Компанията работи с 50 екскурзовода на постоянна заетост и още около 10 по определени дестинации и периоди. Георги Пасев обясни, че в пандемията нарочно са наемали повече екскурзоводи, за да ги подпомагат заради липсата на работа и да се грижат за тях. Тогава за всеки чартър е имало по 5-6 гида. Те са водили групите с чартърите за Тунис, Занзибар, Кения и Египет.

„Много екскурзоводи избягаха от бранша по време на пандемията и вероятно повече няма да се върнат. Има голяма опасност държавата да остане в бъдеще без кадри в тази сфера, което ще е пагубно за туризма“, коментира Георги Пасев. Екскурзоводите са необходими както за изходящия туризъм, така и за входящия, за да обслужват чуждите туристи, които посещават България. От „Абакс“ са започнали да обучават 15 нови и млади кадри, които да станат екскурзоводи.

Като цяло в туроператора работят постоянно и още 40 служители, които продават различни дестинации. Предстои да наеме и нови 15 човека, а други 10 студенти са на практика във фирмата.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати