Анализи

Франция отново става най-посещаваната страна в света

   
Франция отново става най-посещаваната страна в света

GlobalData съобщава, че броят на международните пристигания във Франция се очаква да нараства с годишен темп от 12,1% между 2022 и 2025 г. Компанията прогнозира, че до 2025 г. Франция ще привлича приблизително 93,7 млн. международни туристи годишно, затвърждавайки титлата си на най-посещаваната страна в света.

Защо Франция е популярна туристическа дестинация?

Според GlobalData една от най-големите "атракции" на Франция е нейният транспорт. Пътуването между големите градове е сравнително лесно благодарение на високоскоростните влакови връзки. Франция е добре свързана и с други европейски държави чрез влакове на дълги разстояния, както и нощни такива. Нови нощни линии ще превозват пътници от Париж до Виена, Берлин и Милано, а през 2024 г. столицата ще бъде свързана и с Барселона.

Испания се нарежда непосредствено след Франция в класацията на най-посещаваните страни в света. Въпреки, че по време на пандемията от Covid-19 броят на посетителите във всички страни рязко намаля, Испания успя да изпревари Франция и да заеме първото място, като посрещна 26,3 милиона посетители.

Очаква се през следващите няколко години Испания да последва Франция и да привлече още повече туристи. Според GlobalData до 2025 г. Испания ще привлече 89,5 милиона чуждестранни посетители.

"Посещенията във Франция и Испания ще останат силни и през следващите години. Фестивалите, културата и новата кулинарна сцена ще продължат да бъдат притегателен фактор за туристите", казва Фрий. "И двете страни имат какво да предложат на посетителите със своите уникални култури, традиции и атмосфера. Разнообразният пейзаж и уникалната им брегова линия, със сигурност ще привличат още и още туристи"



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати