Турагенции

Българите се завръщат към екскурзиите за спортни състезания

   
Българите се завръщат към екскурзиите за спортни състезания

Световното първенство в Катар посрещна много любители на футбола и отбеляза пълното възстановяване на спортния туризъм. Макар, че през последните няколко години все още се пътуваше по спортни събития, то достъпът на широката публика беше ограничен. През 2023 г. за пръв път след пандемията турнирите ще могат да се посещават напълно свободно и това е причината за огромния интерес, на който туроператорът “Кондор спорт” се радва.  

“Например Формула 1 състезанието в Будапеща е голям хит сред българите. Въпреки, че е през юли, всички места вече са запълнени и близо 150 българи ще го посетят. Освен Формула 1, футболните събития и тенисът също се търсят много. Пътуванията за мачовете от Английска Висша лига, Испанската лига и Шампионската лига се завръщат”, коментира пред TravelNews Тодор Иванов, управител на туроператора.  

Това, което отличава програмите на “Кондор спорт” от други, е че успешно съчетава пътуването и спорта. Клиентите имат избор и могат да планират екскурзия с посещение на забележителности и интересни преживявания, в допълнение към спортните събития. Ако пък фокусът е само върху състезанията – компанията предлага възможност и за закупуване само на билети през собствения си портал TakeEvent. 

“Кондор спорт” е водеща компания в спортния туризъм не само в България, а и на Балканите. Тя има една от най-големите партньорски мрежи, което й осигурява много възможности за пътуване. Туроператорът е официален партньор за Балканския полуостров на редица футболни клубове като Барселона, Челси, Манчестър Юнайтед, Милан, Рома и още много други, както и на Ф1 и МотоGP. Това позволява повече гъвкавост и достъп до билети, които са трудни за намиране. “Вярваме, че най-важното за спортния фен е закупуването на билети в сигурна и защитена онлайн система, заедно с получаването на най-добрата услуга през целия процес – като започнете от самата покупка на билета до приключването на мача”, обяснява още Иванов.  

Академията за таланти на “Кондор спорт” също се радва на голям успех. Става въпрос за партньорска програма с „Аталанта“ - Бергамо. Клубът предлага академия както за треньори, така и за деца. Туроператорът може да съдейства като официален представител на клуба и да организира обучението в Италия. Академия „Надал“ също е сред партньорите на “Кондор спорт”. Иванов разяснява: “Ние съдействаме на всички деца и възрастни, които искат да се докоснат до тази невероятна академия. Там преподава треньорът, довелел звездата Рафаел Надал, до световен успех! Организираме пътуването, даваме информация за курсовете и камповете и не на последно място нашите клиенти получават специална отстъпка.” 

Buffon Football Academy също е сред най-известните партньори на “Кондор спорт”. През 2022 г. те организираха заедно младежки тренировъчен лагер в Стара Загора и той ще се повтори и през юни 2023. Интересът за това събитие също е голям и вече много млади ентусиасти се интересуват. “Миналата година се включиха над 70 деца и беше голям успех. Досега не беше идвал футболист от толкова висок клас като Джанлуиджи Буфон, да преподава в България и отзвукът беше невероятен. Тази година очакваме още по-добри резултати”, подчерта Тодор Иванов. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати