Новини Транспорт

Летище Ханеда в Токио първо по точност на полетите сред големите в света

  14.01.2023 09:37  
Летище Ханеда в Токио първо по точност на полетите сред големите в света

Летище „Ханеда“ в Токио е най-точно сред най-големите летища в света. Това показват изчисленията на британската изследователска компания OAG. Миналата година 88,1% от полетите на „Ханеда“ са извършени навреме, т.е. със закъснение от не повече от 15 минути. Челната тройка включва летищата на Атланта (80,1%) и Сиатъл (80%).

За големи, компания OAG отчита двадесет летища с най-голям брой обслужени полети. Четиринадесет от тях се намират в САЩ. В числото на лидерите е и летище Мексико Сити  - дванадесето място със степен на точност от 72,7%, а позициите от седемнадесето до двадесето място бяха заети от новото международно летище в Истанбул (66,9%), Амстердам с летище „Шипхол“ (65,1%), Париж  - „Шарл де – Гол“  (63,5%) и Лондон -  „Хийтроу“ (61,5%).

Сред всички аерогари, най-точни през миналата година са били летищата в Осака (91,45%), Мацуяма (91,4%) и Миядзаки (91,3%). Половината от първите двадесет компании в общия списък са японски летища, като „Ханеда“ е на дванадесето място тогава. Освен това в списъка за миналата година влизат аерогарите на ЮАР, Бразилия, Панама, Индия, Перу, Еквадор, но няма нито един представител на Северна Америка и Европа.

Фирмата за изследвания и анализи OAG предоставя информация за точността на пътуването и разполага с най-голямата авиационна база данни в света, включително графици на авиокомпании и летища.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати