Събития

И Египет кани Илон Мъск след негов туит

   
И Египет кани Илон Мъск след негов туит

 

Египетските власти канят Илон Мъскда посети страната им, след като американският милиардер изрази в Туитър възхищението си от древноегипетската цивилизация, съобщи в. "Ал Ахрам", цитиран от БТА.

Мъск ще получи официална покана за посещение в удобно за него време, заяви председателят на Борда за промотиране на египетския туризъм пред Комисията по туризъм в Камарата на представителите на египетския парламент. 

На 12 януари детронираният за кратко като най-богат човек в света предприемач изрази възхищението си от древноегипетската цивилизация в отговор на публикувано в Туитър профила "Уиърд енд терифайнг" (Weird and Terrifying) видео, което показва стълбище в 2500-годишния храм Дендера (Дандара) в Южен Египет. 

Туитът вече беше събрал повече от16,7 милиона гледания и над 100 хиляди харесвания, когато Мъск изрази удивлението си с огнени емоджи. Реакцията му развълнува социалните мрежи в Египет и предизвика вълна от покани от знаменитости и граждани. 

Първият официален представител, който коментира туита на милиардера, беше министърката на международното сътрудничество Раня ал Машат. Тя го покани да посети Египет и да разгледа Големия египетски музей, който все още не е официално открит, за да види невижданата досега колекция от безценни артефакти от гробницата на момчето фараон Тутанкамон. 

Машат отправя покана към Мъск за втори път. През август 2020 година той написа в Туитър, че египетските пирамиди са били построени от извънземни, а тя го опроверга и го покани да посети Големите пирамиди и да види сам гробниците на строителите им. 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати