Новини Хотели

Луксозен хотел в Свети Влас излиза на търг за над 18 млн. лв.

   
Луксозен хотел в Свети Влас излиза на търг за над 18 млн. лв.

Един от най-луксозните хотели по Южното Черноморие – 5-звездният „Зорница Сeндс“ в Свети Влас, е обявен за публична продажба, съобщава сайтът Gramofona.com. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова е обявила търг за имота с начална цена от 18 779 441,91 лв.

Взискатели по делото са Първа инвестиционна банка, Община Несебър, ТД на НАП София. От обявлението става ясно, че хотелът има договорна ипотека в полза на ПИБ, както и договор за особен залог за движимите активи – обзавеждане и оборудване, в полза на Българската банка за развитие.

Собственик на имуществото е столичното дружество „Хелт енд спа холидейс“, което от своя страна е притежание на „Пиринска туристическа компания“ АД, показва справка в Търговския регистър.

„Зорница Сeндс“ отваря врати през 2006 г., а на 13 юли 2010 г. получава Удостоверение за категория 5 звезди от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Хотелският комплекс се намира на самия бряг на морето в местността Козлука, между Св. Влас и Елените. Изграден е върху 2916 кв.м площ в бивш земеделски имот с променено предназначение. Сградата е 6-етажна, като всяка от 244-те ѝ стаи има изглед към морето. Разполага с ресторанти, лоби-бар, открити басейни, спа център и множество други екстри за почиващите.

Търгът започва в понеделник, 16 януари, като желаещите да се сдобият с хотела имат едномесечен срок да депозират наддавателните си предложения в Районен съд Несебър.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати