Новини Хотели

Timeout дава евтини предложения за настаняване в европейски градове

   
Timeout дава евтини предложения за настаняване в европейски градове

В Европа има много места, които заслужават внимание и където нощувките не са скъпи. Пътуването е любимо занимание на мнозина. Тестовете за Covid за туристи все повече се премахват навсякъде и пътниците на практика отново могат да пътуват без проблеми. Сега обаче на дневен ред идват други пречки. Финансовата криза изтъни джобовете на хората. Добрата новина обаче е, че има много интересни и достъпни места на континента, които можете да посетите, без да са ви нужни много пари.

Timeout.com дава идеи в кои градове пребиваването не е скъпо, като дава и цени на места за настаняване в Airbnb.

1. Краков, Полша

Фестивалното настроение се среща с историята на стария свят в Краков. Препоръчваме ви да посетите възможно най-много средновековни места и след това да се впуснете в страхотна вечер. Опитайте се да планирате пътуването си така, че да съвпадне с един от многото фестивали в града, които варират от типичните- летния джаз фестивал и филмовия фестивал в Краков, до по-неизвестните, като Международния фестивал на супата. 

Средно едно легло Airbnb: 59 паунда

2. Рига, Латвия

Архитектурата в града е наистина красива и има огромна, оживена творческа сцена. Разгледайте Putti, модерна галерия и пространство за събития, или Rīgas Birža за нещо по-традиционно. Търсите нещо по-малко изискано? Алкохолът тук е наистина евтин - така че ако искате да се отпуснете, отидете до Стария град за всички най-известни барове.

Средно едно легло Airbnb: 49 паунда

3. Чешки Крумлов, Чехия

Чешки Крумлов много прилича на Прага, но без излишния шум. Неговите лабиринтни барокови улици накрая ви отвеждат до огромния замък комплекс в центъра. Красиво е през лятото, но за наистина живописните гледки отидете през зимата, когато е покрито със сняг. Стоплете се в едно от многото уютни кафенета или опитайте традиционна храна в някой от салоните с музика на живо. 

Средно едно легло Airbnb: 76 паунда

4. Букурещ, Румъния

Букурещ е страхотен, ако търсите добро прекарване. Не пропускайте нощния живот, но по-добре избягвайте баровете в центъра. Можете също да опитате вкусна, традиционна храна на изгодни цени. Нашата препоръка е легендарното Caru’cu Bere – поръчайте свинско на скара и гарнитура от кисело зеле.

Средно едно легло Airbnb: 45 паунда

5. Белград, Сърбия

Хаотичен, красив и супер евтин – Белград е всичко друго, но не и тихо място за бягство. Опушени барове и места за концерти са сгушени в стара социалистическа архитектура, състезавайки се за пространство в някогашния пуст район Савамала, който сега е дом на процъфтяваща културна сцена. Отправете се към Ada Ciganlija, възстановен остров на река Сава, ако искате да намерите малко, спокойствие сред природата.

Средно едно легло Airbnb: 39 паунда

6. Каунас, Литва

Каунас беше една от европейските столици на културата за 2022 г. В града има много впечатляващи изложбени пространства, отворени през цялата година, като художествената галерия Mykolas Žilinskas. И ако искате нещо малко по-странно, отидете до наистина странния Музей на дявола.

Средно едно легло Airbnb: 58 паунда

9. Марсалфорн, Малта

Отправете се към това странно рибарско селище, ако търсите тиха почивка. Ресторантите имат много прясна риба и страхотна гледка към океана, така че ви препоръчваме да вземете книга, да си сложите слънчевите очила и да се насладите на морския бриз.

Средно едно легло Airbnb: 57 паунда



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати