Новини Хотели

Модерен хотел върху стара болница ще бъде изграден в Петрич

   
Модерен хотел върху стара болница ще бъде изграден в Петрич

Модерен хотел с капацитет 120 легла, фитнес, СПА и конферентни зали, физиотерапия, фризьорски салон, търговски обекти, спортни и детски площадки ще бъде построен в центъра на Петрич на мястото на старата болница. Това става ясно от инвестиционно намерение, внесено в РИОСВ – Благоевград, от фирмата „Мантар-2012“ – с. Марикостиново, еднолична собственост на 70-годишния Симеон Мантарлиев, съобщава Actualno.com.

Площта, на която ще се реализира инвестицията, е 2802 квадрата и се намира на улица „Рокфелер“ в Петрич. В имота има две сгради. Едната е бивша болница със застроена площ 1048 квадрата, а другата е доста по-малка търговска сграда. Те ще бъдат разрушени и на тяхно място ще се изгради новият хотел.

Местният вестник „Борба“ припомня скандалите във връзка със старата болница. Според статията имотът е бил обявен за продажба от общината чрез конкурс, за който първоначално документи подали фирми на известни бизнесмени от района. Те обаче реално нямали намерение да го купуват, а само да осуетят провеждането на конкурса за продажба, водени от други цели.

Една от фирмите кандидати например участвала в конкурса, за да просрочи сделката във времето, тъй като изграждането на нов модерен хотел в Петрич била сериозна заплаха за бизнеса на останалите градски хотелиери. Единствено фирма „Мантар – 2012“ подала оферта, отговаряща на всички предварително обявени условия и станала собственик на имота и полуразрушената сграда. В договора за продажба било вписано, че новият собственик е длъжен да събори сградата на болницата за собствена сметка и да изгради хотел, от какъвто градът има нужда.  

Дружеството притежава модерен СПА хотел "Мантар" в село Марикостиново с минерална вода.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати