Транспорт

Нов влак с предлагане на вино и забавления ще пътува до Бордо

   
Нов влак с предлагане на вино и забавления ще пътува до Бордо

Ентусиасти, познавачи и обикновени любители на виното, това е новината за вас. Скоро ще стартира нова директна влакова линия, която ще ви отведе от Лондон директно до Бордо. Най-късно от 2026 г. ще можете да стигнете от Обединеното кралство до Югозападна Франция, без да се налага да сменяте влака. Мечтателно, нали?

Сега, ако пътниците искат да стигнат от Лондон до Бордо, трябва да се прекачат на поне два влака. Единият е Eurostar, който пътува от легендарната лондонска гара "Сейнт Панкрас" до парижката  Gare du Nord, а другият е бързият TGV от парижката гара Монпарнас до Бордо. Това не е чак толкова трудно, но със сигурност не е толкова безпроблемно, колкото директната услуга.

Снимка: thetrainline.com

Засега новият маршрут Лондон-Бордо все още е в процес на планиране. Британските високоскоростни железници обаче смятат, че ще може да бъде пуснат в експлоатация най-късно до 2026 г. и че пътуването ще отнема около пет часа в двете посоки.

Кампаниите за повишаване на привлекателността на пътуването с влак в цяла Европа се оказват изключително добре приети. Заради факта, че пътуването с влак е много по-екологично (както и по-изгодно за всички) от пътуването със самолет, на континента се наблюдава възраждане на железопътните маршрути - от спални влакове до достъпни високоскоростни линии.

Бордо не е единствената дестинация в Европа, към която се насочва Eurostar. Според The Drinks Business новият влак за любителите на виното може да бъде последван от други директни маршрути между Лондон и дестинации като Кьолн, Франкфурт, Женева, Марсилия и Тулуза.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати