Новини Събития

Вижте идеалните острови за меден месец

   
Вижте идеалните острови за меден месец

"Щастието се състои в това да живееш всеки ден така, сякаш е първият ден от медения ти месец и последният ден от почивката ти", казва Лев Толстой. Разбира се, меденият месец бележи навлизането в нов период с човека, с когото искате да прекарате остатъка от живота си, така че той трябва да бъде незабравим.

Плановете на двойките за меден месец понякога могат да включват престой в хотел, слънчеви бани край басейн, пътуване и разглеждане на нова страна, къмпинг сред природата или почивка на остров, заобиколен от морето. Ето няколко острова, които можете да посетите по време на медения си месец - острови с романтична, забавна и изненадваща красота.

Санторини

Всяка година Санторини е един от най-посещаваните острови сред гръцките острови. Той е известен и като острова на медения месец. Всяка година хиляди двойки идват на тази синьо-бяла красота, за да прекарат първите дни от брака си. Залезът в Санторини е наистина уникален. И за да му се насладите напълно, можете да отидете до фара и селището Оя.

В Санторини има плажове с черен и червен пясък. Кокини Паралия, който е със същия цвят като почвата на острова, близо до руините на Акротири, предлага незабравимо плажно преживяване с огромния си скален пейзаж. По-привлекателен от любимите на туристите плажове Периса и Камари, на северния хребет на острова, близо до село Оя, средновековна столица, изоставена през XVII в. е по-малко известният плаж Амуди. Докато плувате на този плаж, можете да се насладите на гледката на вятърната мелница, старата охрана на острова и очарователните къщи на Оя.

Острови Фи Фи

Най-популярните и туристически острови в Тайланд, популярността на островите Фи Фи се увеличава, след като филмът "Плажът" с участието на Леонардо ди Каприо е заснет тук, в залива Мая на Ко Фи Фи Ле, втория по големина остров от групата. На острова идват много хора, особено през високия сезон, което означава, че е толкова пренаселен, че островът не може да се справи с голямото търсене.
Има много алтернативи за посетителите, които предлагат спокойни места за почивка, като същевременно предлагат и поглед към местната култура. Известни като архипелаг, тези острови са свързани с провинция Краби и включват два основни острова - Ко Фи Фи Фи Ли и Ко Фи Фи Дон. Островите Фи Фи са разположени между островите Пукет и Андаманско море, които често се посещават от младоженци.

Фиджи

Фиджи е архипелаг, състоящ се от 333 острова. Това е очарователна колекция от острови, които отразяват пейзажа, който виждаме на най-хубавите пощенски картички. Местното население приканва туристите да отседнат в бунгала и курорти на островите. Това е тропически островен рай, където океанските вълни се плискат към бели пясъчни плажове, за да посрещнат млади и стари, семейства или младоженци. На тези острови е възможно да се намери вариант за всеки бюджет. Тези острови, които са затворени за туризъм през 1987 г., започват да се възраждат, когато държавата предоставя властта върху недвижимите имоти на островитяните.

Фиджи

Мавриций

Островите Мавриций и Родригес, заедно с близкия Реюнион - френски отвъдморски департамент - са част от Маскаренските острови. Мавриций, островна държава в Индийския океан, е известен със своите плажове, лагуни и рифове. Островът е бил единственото известно местообитание на птиците додо, преди те да бъдат унищожени от хората, и е дом на много ендемични видове. Столицата и най-големият град на страната е Порт Луис на остров Мавриций.

Поради географското си положение и вековете на колониално управление населението на Мавриций е изключително разнообразно по отношение на етнически групи, култура, език и религия. Едно от най-посещаваните места на острова, "Седемте цветни земи на Шамарел", очарова посетителите си със своите дюни с цветен спектър, вариращ от червено, розово, жълто до зелено и дори лилаво. Друго спиращо дъха природно чудо на Мавриций е подводният водопад, тази много рядка илюзия. Това е наистина спиращо дъха природно явление, което трябва да се види.

Остров Мавриций

Остров Мавриций е също така чудесен избор за меден месец. Можете да правите слънчеви бани на девствен плаж, да плавате в топлите води на тропическа лагуна и да се гмуркате в кораловите рифове. Можете да стигнете от единия до другия край на страната за два часа. По този начин е възможно пътуване, което да обхване целия остров.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати