Новини Хотели

Илин Димитров: Надяваме се на сняг, за да спасим ски сезона

   
Илин Димитров: Надяваме се на сняг, за да спасим ски сезона

„Зимният сезон започна добре. Курортите бяха препълнени по Коледа и Нова година. Проблемът възникна след 7 януари. Виждам, че навън вали и със синоптиците се надяваме да го обърне на сняг, за да спасим ски сезона. Местата, където има развит спа туризъм, нямаше проблем“, това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Продължихме политиките на предишния кабинет. Това беше много важно, защото процесът в туризма не трябва да се прекъсва. Не успяхме единствено да постигнем обединение на сектора“, заяви той.

„Заплатите в туризма се актуализират всяка година. Обикновено по-старите кадри се договарят за по-високи заплати в края на всеки сезон. Инфлацията се успокои малко, но тя влияе много негативно на нашия сектор. Стреляме на тъмно, когато планираме следващата година, защото не знаем каква ще е цената на храната, тока и другите разходи за идната година“, коментира Димитров.

Служебният министър на туризма увери, че парите за украинските бежанци ще бъдат изплатени на хотелиерите до края на януари месец.

„Малко под 10 хил. бежанци са настанени по хотелите в момента. Държавната помощ ще бъде до 23 февруари. Трябва да бъде взето решение от националния оперативен щаб как ще бъде продължена тази програма, ние само ще администрираме“, каза той.

„Поканили сме Илон Мъск в България, само той знае дали ще дойде. От Египет го поканиха миналата седмица също, не само ние сме решили да рекламираме. Германия също коментираха тази тема миналата седмица“, коментира Димитров.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати