Турагенции

Онекс тур отчита голям интерес към ранните записвания за пролетта и лятото

   
Онекс тур отчита голям интерес към ранните записвания за пролетта и лятото
Тайланд е хит тази зима
  Онекс тур

Наблюдава се силен интерес към пътуванията през 2023 според туроператорите. Българите вече избират екзотични почивки за зимата и се ориентират към резервации за лятото. “В момента имаме пълни групи в Тайланд и Шри Ланка, но те се запълниха още през есента на миналата година. А в момента сме много изненадани от големия интерес към пролетните и летните ранни записвания”, обяви пред TravelNews Велизар Димитров, маркетинг мениджър на “Онекс тур”.  

Традиционно за зимния сезон, в момента най-много туристи пътуват към екзотичните дестинации Тайланд и Шри Ланка, където в момента е пиков сезон. Все повече българи се ориентират към този тип туризъм през зимата и често групите са запълнени на 100%. Според Димитров остават единични бройки свободни места за предстоящите дати през февруари. За Тайланд има дати за заминаване още на 28 март, 4 април и на 2 май. 

“Това, което си струва да се отбележи, е, че българите вече се ориентираха към по-екскурзионни турове. Въпреки, че екзотиката се избира традиционно за почивка, в момента имаме огромен интерес към обиколни турове. Това се наблюдава и за дестинациите, които предлагаме за пролетта. Туристите избират екскурзии в Турция, Египет и Тунис, които ни бяха предимно ваканционни дестинации през миналата година”, коментира Димитров. 

През пандемичните години много хора не мислеха за пътувания и дори през 2022 г. се правеха резервации плахо, непосредствено преди датите на отпътуване. През 2023 г. наблюдаваме положителна тенденция и всички вече си правят планове за месеци напред. “Почивките покрай Великден и пролетната ваканция се разпродадоха още в края на миналата година, но вече някои дестинации са пълни за април и май. Изглежда хората ще пътуват още по-смело през 2023 г.”, сподели Димитров. Той допълни, че вече и голяма част от туристите се завръщат към Италия и Кипър, които не бяха фаворити през изминалата година.  

Египет е категорично най-търсената  

дестинация към момента, тъй като “Онекс тур” вече обяви допълнителни полети до Хургада. Пролетните оферти са изключително атрактивни с цени, започващи от 556 евро на човек. В пакета влиза самолетен билет с директен чартър от София до Хургада, чекиран багаж до 20 кг, 7 нощувки общо - една в Кайро и шест в Хургада, в хотел по избор на All Inclusive база. Освен това туристическите обиколки в Кайро също се покриват от пакетната цена. Там “Онекс турс” ще запознае българите с Пирамидите в Гиза, Сфинкса и Историческия музей.  

Екскурзиите в Тунис  

започват от 660 евро на човек. Програмата включва транспортни разходи, както и хотелско настаняване в три от най-известните курорти - Хамамет, Сус или Монастир и Дуз. “Открийте Тунис” е опознавателен тур, който включва посещение на Сахара, разглеждането на оазиса Чебика и обиколки из най-популярните и значими места в страната. Някои от тях са амфитеатъра в Ел Джем, старата столица Картагена и Сиди Бу Саид. Разбира се, туроператорът продължава да предлага и редовните си почивки в Тунис, като цените за тях започват от 346 евро.  

Турция си остава  

най-достъпната дестинация и през 2023 г. Когато става дума за екскурзия - Кападокия е предпочитана и цените за там започват от 263 евро. От друга страна за почивки е Анталия, която категорично любимият курорт на българите. Там 7 нощувки също са на добра цена при ранните записвания, които текат в момента - пакетите започват от 344 евро, в зависимост от хотела. 

Като предложение за Италия, 

“Онекс тур” организира почивки в Пулия. На територията на областта почти винаги грее слънце и туристите могат да се насладят на екзотични плажове, типична италианска кухня и впечатляващи исторически и културни забележителности. В Пулия човек наистина може да се наслади на италианското “dolce far niente” и да се отдаде на автентична обстановка на цени, започващи от 587 евро.  

Цените в Кипър  

са много близки, които тръгват от 560 евро. Страната е известна със своите 300 слънчеви дни годишно, свежа храна и много златни плажове. Хиляди туристи избират Никозия, Лимасол и Пафос, за да комбинират плажовете с интересни забележителности и история.  

“Онекс тур” има богато разнообразие от дестинации, предлагани за идните месеци. Търсенето е голямо отсега и има вероятност лятото трудно да се намират места за любимите морски курорти. Според прогнозните данни, тази година ще се конкурира с 2019 г. в туристически план, което означава пълно възстановяване и дори ръст в пътуванията!  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати