Събития

Людмил Пелов е новият директор на Туризма в София

   
Людмил Пелов е новият директор на Туризма в София

Людмил Пелов е новият директор на Общинското предприятие "Туризъм" към Столична община. Това съобщиха за TravelNews от дружеството. Той заменя на поста напусналия дългогодишен шеф - Иво Маринов, който стана началник отдел "Външно - икономическа политика" в Министерството на икономиката и индустрията.
Пелов е познато име в туристическия бранш. Той е бил стейшън мениджър в България на нискотарифните авиокомпании Air Berlin и Fly Niki, а преди това и към бившата унгарска държавна Malev и към българската "Балкан". На Летище София е заемал длъжността директор на "Летищни и наземни услуги". От 2013 г. досега заема длъжността началник на отдел "Управление на собствеността" към общинското дружество "Софийски имоти" ЕАД. Роден е през 1975 г. в София. Завършил е УНСС и колеж "Норт Уест Лондон".
Туристическият бранш се надява новият директор на общинското предприятие да раздвижи рекламата и популяризирането на столицата на външните пазари. Секторът не е приоритетен за кмета на София Йорданка Фандъкова, която нехае за проблемите. Туристическите центрове, които са четири в града, не са модерни, приветливи и подобаващо брандирани, установи проверка на TravelNews. В тях липсват съвременни брошури и каталози. Служителите не знаят добре английски език и не са гостоприемни. Столицата отдавна няма добро управление на туризма. Зам.-кметът Ирина Савина, която отговаря за туризма, не е от бранша и не разбира от него. Тя се е фокусирала върху европейските и международни политики.
 

Досега общинското предприятие "Туризъм" само раздаваше категоризации на туристическите обекти в столицата. Градът не разполага с актуална стратегия за развитие на сектора след Ковид пандемията, няма модерни и нови рекламни материали и клипове. Съществуващите в момента видеа не се въртят по никакви чужди телевизии, а дори и в социалните мрежи. Липсва изцяло реклама в социалните мрежи на чуждите пазари.

Сайтът VisitSofia.bg не е популяризиран и е само на български, английски и китайски език. В социалните мрежи VisitSofia е единствено на български език. София се представя на най-големите туристически изложения в Европа, но неефективно и безрезултатно.

Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати