Новини Транспорт

Два от най-красивите градове в Европа ще бъдат свързани от нов нощен влак

   
Два от най-красивите градове в Европа ще бъдат свързани от нов нощен влак

От Италия и Хърватия до Германия и Чехия - голямото възраждане на нощните влакове в Европа не изглежда скоро да се забави - всъщност тепърва набира скорост. От края на март нов спален маршрут ще свързва два от най-красивите градове в Европа - Стокхолм и Берлин.

Влакът ще има спирки в големи шведски градове като Линшьопинг, Лунд и Малмьо, както и в германския пристанищен град Хамбург, и ще изминава целия маршрут за около 15 часа и половина.

Технически погледнато, маршрутът на SJ не е изцяло нов, а е продължение на линията Стокхолм-Хамбург, която стартира миналото лято. Влакът ще предоставя същите възможности за закупуване на билети, с избор от кушет, луксозни купета и стандартни спални места. Цените започват от около 792 шведски крони (70 ево).

От Стокхолм влакът тръгва в 17:34 ч., пристига в Хамбург около 6 ч. сутринта на следващия ден, след това в Берлин в 9 ч. сутринта. По обратния маршрут влакът потегля от Берлин в 18:37 ч., спира в Хамбург около 22:00 ч., след което пристига в Стокхолм в 9:55 ч. на следващия ден. Новият маршрут на EuroNight стартира официално на 31 март.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати