Новини Турагенции

Хошимин предлага уникален контраст между Азия и Европа

   
Хошимин предлага уникален контраст между Азия и Европа

Най-големият град във Виетнам - Хошимин, приютява население от около 9 милиона жители. Известен е с разноликата си архитектура. В него може да се види всичко - от класическата френска колониална постройка, до добре познатите комунистически бетонни сгради, които „съжителстват“ рамо до рамо с модерни небостъргачи.

Старото му име е Сайгон - дом и на културни забележителности. Той събира в себе си богата колекция от останки на военни машини, оръжия и снаряди, както и фотографии, които илюстрират пораженията по време на и след войната между Виетнам и САЩ. Градът има излаз на Южнокитайско море, което го превръща в удобен воден прозорец към света.

Все още често се споменава със старото име Сайгон, но днес Хошимин е пъстър, хаотичен, топъл, слънчев и огромен град. Той не е столица на Виетнам, тъй като за такава е определена Ханой след войната и обединението на севера и юга. Но е най-големият с население и най-важният търговски център на страната.

Мотоциклетистите в него се гмуркат в приливна вълна през кръстовищата. Старите сгради и части имат удивителен допир с новите и модерни квартали. Така се получава уникален контраст. Храмовете (будистки и католически) изникват сред небостъргачи и бутикови скъпи магазини. На места градът се чувства почти европейски, с елегантна френска колониална архитектура и широки булеварди, които са осеяни с много дървета и потъват в зеленина. Пълен е с малки магазинчета, ресторанти, барове и дискотеки. Към всичко това като добавим интригуващи туристически атракции и забележителности, се получава очарователно място за посещение!

Мирослав Иванов, TravelNews, Виетнам



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати