Новини Хотели

Хотел Чукани в Еленския Балкан предлага семеен уют

   
Хотел Чукани в Еленския Балкан предлага семеен уют

Семейният хотел “Чукани” е автентично място в Еленския Балкан. Той се помещава в къща в типичен стил за района - дървената фасада и каменната основа, създават усещането за пътуване във времето, но модерният интериор предразполага всеки посетител към релакс и пълна наслада на времето сред природата.

Градчето Елена дава прекрасна възможност за отдих. Разположено е в полите на Стара планина и е перфектната отправна точка за пленителни екопътеки, културни забележителности и релакс. Атмосферата му същински те пренася в едно друго отминало време, а “Чукани” идеално допълва обстановката.

Хотелът се намира в съседство с екопътеки и е само на 1.5 км от центъра на Елена. На около 4 км е и язовир Йовковци, а на 10 км има и конна база, идеална за малки и големи. Има възможности и за любителите на ските, тъй като на около разстояние от 25 км е ски пистата на връх Чумерна.

“Чукани” може да настанява до 30 души в 8 двойни стаи, стая с 3 и стая с 4 легла, обширен апартамент с 3 спални за 7 човека. Това прави хотелчето изключително подходящо за големи приятелски групи. Разбира се, всяка от стаите може да се наеме и самостоятелно. Всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел, достъп до обща или самостоятелна тераса, кабелна телевизия и wi-fi. Стаята за 4 човека има по-голяма баня с вана, а апартаментът – хол с бар и голяма, романтична баня с прозорец и вана.

Помещенията са в интериор спрямо външната обстановка - изпълнени са с природни мотиви и дървени акценти. Освен това оригиналният стил на хотела е запазен и създава усещане за пътуване във времето и топли спомени от планината.

Освен това в общото пространство има напълно оборудвана кухня, за да може всеки от гостите да си сготви по свой собствен вкус. А и духът на планината някак се усеща по-добре с домашна храна. За любителите на барбекюто има и обособен кът в лятната градина. От там туристите могат да се насладят на спиращата дъха гледка, която разкрива целия Еленски Балкан пред тях.

Хотелът също така разполага с механа, където всички гости могат да се съберат в уютна обстановка след ден в планината. Също така предлага СПА услуги като открит басейн, сауна и парна баня.

В близост до Елена има много забележителности, а градът е дом на някои от най-добре запазените възрожденски къщи. Само на няколко километра се намира Плачковският манастир “Св. Пророк Илия”, чиято история започва от 13-ти век. Изключително духовно заредено място, което заслужава да е част от всяка екскурзия в района. За любителите на разходките, от друга страна, са на разположение не само екопътеки, а и други любопитни маршрути. Силно препоръчван е Христовският водопад, който е обявен за защитен природен обект през 1974 г.

Отсядането в семеен хотел “Чукани” е не просто пътуване, а преживяване. Мястото е подходящо за всички, които искат да се отърсят от забързаното ежедневие и да се потопят в релаксиращия Еленски Балкан. Природата и старовремската обстановка ще накарат всеки да се влюби!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати