Новини Събития

Министърът на туризма подписа споразумение за сътрудничество с Израел

   
Министърът на туризма подписа споразумение за сътрудничество с Израел

Министърът на туризма Илин Димитров и на Израел Хаим Кац подписаха  споразумение за сътрудничество в областта между правителствата на двете държави. Това се случи в зала “Триадица" в “Гранд хотел София", предаде репортер на Агенция “Фокус".

По време на събитието министър Димитров заяви, че днес се случват три важни неща. Това е първото посещение на израелския министър откакто е назначен на този пост, което, по думите му, е знак за добри отношения между двете страни. Илин Димитров посочи, че също така това е първото посещение на министър на туризма на Израел, от както съществува ведомство. Третото важно събитие е именно подписването на меморандум, но не само в сектор туризъм, а и в сектор обучение.

Министър Димитров посочи, че Споразумението предвижда задълбочаване на работата в тези сфери и обяви, че ще има битов форум в края на месец март в Израел, на който България ще присъства.

“200 хиляди туристи са посетили България през 2019 година. Надяваме се след 10 години да са 10 пъти повече", изрази надежда българският министър.

“Станах министър на туризма, защото исках да се занимавам с туризъм. Това е първото ми пътуване е в България, защото уважавам българския народ, заради подкрепата в най-тежкия момент от нашата история. Учили са ме като малък, че ако човек иска да получава, трябва да дава. Ще направим всичко възможно да изпращаме туристи към България", каза от своя страна министър Хаим Кац.

В края на церемонията двамата си размениха символични подаръци, които представят двете държави. Илин Димитров пожела здраве и успешен мандат на колегата си и му връчи реплика на Рудоземското съкровище, а министър Кац му пожела да види на живо Йерусалим.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати