Хотели

Дарик радио продава хотела си в центъра на Добрич

   
Дарик радио продава хотела си в центъра на Добрич

Компания за недвижими имоти пусна обява за продажба на тризвездния хотел "България" в Добрич. 11-етажната сграда се намира на площада на областния град. Определената за нея цена е 3,5 млн. евро, или 160 евро на квадрат. В обявлението пише, че самият хотел е на шест етажа, с общо 210 легла, има двуетажна офисна част, лоби и мецанин бар, казино, ресторант, конфрентни зали, огромен паркинг с възможности за допълващо застрояване (МОЛ - търговски център). Урегулираният поземлен имот е с площ 9500 квадрата, разгънатата му застроена площ пък е 22 000 кв. м.   

Знаковият хотел в центъра на Добрич е притежание на "Дарик Имоти България" АД, чийто собственик до октомври месец на 2021 г. е Радосвет Радев. Припомняме, че собственикът на групата "Дарик", в която влиза и "Дарик Радио" почина внезапно на 6 август същата година. Оттогава-насам хотелът е на неговите наследници - децата и съпругата му.

Справка в Имотния регистър сочи, че през ноември миналата година сградата на хотела с офисната част, разделена на 33 самостоятелни обекта, е била ипотекирана в "УниКредит Булбанк" за 9 623 000 лв. На 15 ноември договорната ипотека е била заличена.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати