Новини Хотели

Голям фермер ще изгражда нов СПА хотел в Марикостиново край Петрич

   
Голям фермер ще изгражда нов СПА хотел в Марикостиново край Петрич

Най-големият зърнопроизводител в Пиринско и един от най-крупните в страната – Николай Стоименов от Симитли, става и хотелиер. Той ще строи хотел и къщи за гости в петричкото с. Марикостиново върху впечатляваща площ от 30 371 кв.м., пише struma.bg.

Там допреди няколко години се намираше старата жп гара на селото, но строителството на АМ „Струма“ измести жп трасето и тя остана неизползваема.

Проектът на Стоименов в курортното село е доста мащабен – хотелският комплекс ще включва 5-етажен хотел със закрит плувен басейн, казино, спа център и уелнес, конферентна зала, магазин за сувенири, ресторант, лоби бар, зала за боулинг и билярд, детски кът и др. В хотела ще има 95 помещения за настаняване на гости – стаи и апартаменти, с общ капацитет 300 посетители.

Сградата ще е със застроена площ от 5500 кв.м, а под нея ще има подземни гаражи.

До хотела зърнопроизводителят предвижда открит плувен басейн с площ 300 кв.м, обем 280 кубика и водни атракциони, които ще се захранват от намиращия се на 400 метра от имота сондаж №6 на находище за минерална вода „Марикостиново“. В източната част на парцела пък ще бъдат изградени 5 къщи за настаняване с площ от 150 кв.м всяка.

Общо целият хотелски комплекс ще бъде изграден върху 29 дка.

Бизнесменът е напреднал доста в процедурата по легализиране на поредното му инвестиционно намерение, остава само одобрение на ПУП от ОбС – Петрич и издаване на разрешение за строеж от главния архитект на общината.

Николай Стоименов и брат му Павел обработват повече от 70 000 дка земя и производството на зърно е основният им бизнес. Преди 8 г. те построиха в Симитли фуражен завод с финансиране по Програмата за развитие на селските райони, като в цената – около 5 млн. лв., бяха включени само сградите и оборудването му, не и земята, която бе тяхна. Мелничният агрокомплекс „Симит“ произвежда по 5 тона брашно на час, което главно се изнася в Македония и Гърция.

С 12 млн. лв. лични средства направиха още зърнобаза и склад за съхранение на зеленчуци в Симеоновград. Миналата година двамата братя за пръв път решиха да разнообразят бизнеса и от селското стопанство се насочиха към горивата с изграждане на  бензиностанция в гр. Симитли. Явно новото начало им е харесало, след като сега с хотела в Марикостиново тръгват в съвсем нова посока.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати