Хотели

Луксозният Kings’ Valley Medical & Spa Hotel вече посреща туристи в Казанлък

   
Луксозният Kings’ Valley Medical & Spa Hotel вече посреща туристи в Казанлък

Преди броени седмици най-новото бижу в Казанлък посрещна първите си гости. Хотелът Kings’ Valley Medical & Spa Hotel отвори врати в края на декември 2022. От тогава резервациите текат с пълна сила и все повече туристи проявяват интерес към луксозната обстановка в полите на Стара планина. 

Хотелът е най-новият проект на строителната компания НИКМИ АД, стояща зад реализацията на два от най-знаковите петзвездни хотела в София – Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia. Веригата е символ на високо качество и професионално обслужване в България и се стреми новото попълнение в Казанлък да достигне този клас, присъщ на всеки 5-звезден комплекс.

Всъщност Kings’ Valley 

e същинско архитектурно съкровище на фона на другите хотели в град Казанлък. Съвременната визия е вдъхновена от културата на древните траки, като същевременно следва последните тенденции в строителството. Живописните арки по лицевата част на сградата правят паралел с овалите на гробниците, с които е известна Долината на царете край Казанлък, а много от елементите на интериора са модерен прочит на богатото тракийско изкуство. Докато се движат из хотела, гостите на Kings’ Valley могат да открият златни детайли, вдъхновени от съкровищата на древните царе, бял и черен мрамор, така характерни за античността, както и типичните за периода мозайки и статуи. 

Вътрешната част на хотела следва актуалните интериорни тенденции и съчетава непреходна елегантност, стилен дизайн и максимален комфорт с удобство и функционалност. Общите помещения завладяват ума с интригуващи форми, цветове и мотиви, а светлите и просторни стаи носят усещането за свобода, дискретност и интимност. 

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel разполага с 244 елегантни стаи и 22 широки апартамента. В комбинация със спиращите дъха гледки към Стара планина и Средна гора, всяка стая е релаксиращо убежище от ежедневния градски стрес. 

Това, което привлича най-много туристи обаче, е 

СПА центърът с минерална вода.

Той е достъпен само за гостите на хотела, което гарантира интимността и уединеността им. Хотелът е построен с поглед към местните минерални извори и използването им е било задължително за проекта. Съвременните анализи доказват ползите от специфичния им състав. Изворът се характеризира като хипертермален, а общата минерализация на водата, с която се захранва медицинският и спа център на хотела, е 467,32 mg/l. Съставът на водата припокрива този, като в близкия курорт Павел баня, но по-високото съдържание на флуорни, хидрокарбонатни и натриеви йони, засилва въздействието от външното балнеолечение на състояние на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. 

Освен три вътрешни и външни минерални басейна, гостите на Kings’ Valley могат да се насладят на други СПА удоволствия като хидромасажни басейни, горещо топило, хамам и парна баня. Хотелът разполага и с четири различни вида сауни - финландска, инфрачервена, билкова и алпийска, а специалистите от центъра ще помогнат на всеки да избере тази, която е най-подходяща за него спрямо здравословното му състояние и пресоналните му нужди. 

Медицинският център

също е по-последен писък на модата и там на разположение на гостите са опитни физиотерапевти, кинезитерапевти и професионалисти, които създават специални терапии за нуждите на всеки гост. В основата на тези индивидуални програми, централно място заема минералната вода, с която се захранва целият център. 

В King’s Valley Medical Center се провежда и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, дегенеративни ставни заболявания, възпалителни ставни заболявания в период на ремисия, състояния след травматични увреждания и ортопедични заболявания, вертеброгенни болестни изменения и периферно-нервни увреждания. 

Хотелът предлага и много други възможности за прекарване на времето, освен СПА-то, сред които 3 ресторанта и още 3 бара. Интересното е, че Kings’ Valley центрира цялата си кулинарна концепция около българското. Ресторантите „Тракия“, „Алба“ и „Софра“ представят различни части от българската култура с модерен почерк, от който несъмнено остава всеки очарован. 

За любителите на спорта има добре оборудвана фитнес зала, както и възможности за спорт на открито. На разположение са 2 тенис корта и 3 падел корта, които са свободни за използване всекидневно. На рецепция има възможност и за наемане на велосипеди, както и записването за организирани културни и трекинг турове.

Хотелът предлага забавен детски клуб с игри и дейности за деца до 7 години и зона за отдих за тийнейджъри с PS4 кътове, домашно кино, билярдна маса, джаги и библиотека с кътчета за четене.

За удобство на родителите, Kings’ Valley предлага още детски спа халати, външна детска площадка, детски бюфет и детски столове в ресторантите, както и бебешки креватчета в стаите. 

Очакванията са хотелът да се превърне в гореща точка за събития, както за семейни, така и за професионални. Той разполага с две бални зали и 6 по-малки мултифункционални зали, които са предпоставка за организирането на семинари, корпоративни събития, сватби и други празненства. 

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е същинско бижу в Казанлък. Но освен страхотен хотел, той е и отлична отправна точка за обиколки на района. Казанлък е известен с таркийските си гробници и богата история, както и с маслодайната роза. Това прави Казанлъшката гробница и Музеят на розата задължителни спирки за всеки турист. Освен това наблизо се намират и доста екопътеки, които разкриват великолепни гледки от Стара планина и Средна гора. 

Хотелът сам по себе си е преживяване и същински подарък за сетивата. Заслужава си да се посети, особено от ценители на доброто обслужване, красивият интериор и модерните удобства. Също така е идеално решение за СПА уикенд в планината, което ще заличи всички притеснения и нерви на делника.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати