Новини Събития

Израелският министър на туризма се качи на лифта в Банско

   
Израелският министър на туризма се качи на лифта в Банско

Министърът на туризма на Израел Хаим Кац се качи до Бъндеришка поляна с лифта в Банско. Той разгледа ски зоната и града. Кац се запозна на място с условията за каране на ски и хотелите, в които отсядат израелските туристи. Банско е сред любимите дестинации на израелците за зимен туризъм.
Хаим Кац се срещна на място с маркетинг мениджъра на "Юлен" АД Иван Обрейков, с кмета на Банско Иван Кадев, зам.-кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин.

България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, а Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт, беше отбелязано на срещата. Това се потвърждава и от данните в община Банско, които показват, че почти една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация.

Домакините показаха на високия гост от Израел и придружаващите го зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще.

Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна.

В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна. В средата на месец февруари Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.

Габриел Драгиев 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати