Новини Събития

Хошимин е модерен мегаполис и приятен за туристите

   
Хошимин е модерен мегаполис и приятен за туристите

Хошимин във Виетнам е много модерен мегаполис, който съчетава модерното строителство с красиви колониални постройки. През 1859 г. французите са завладели Сайгон (старото му име) и на това селището дължи елегантната архитектура и широките булеварди. Днес градът е популярна туристическа дестинация поради своята интересна култура, класическата френска архитектура и лъскавите небостъргачи, както и с богато украсени храмове и пагоди. Тук може да срещнете и елитни ресторанти, които предлагат комбинация от френска, китайска и, разбира се, местна виетнамска кухня. 

Това не е столицата на Виетнам, но е финансовият бизнес център и един от най-бързо развиващите се градове в Югоизточна Азия. Самите колониални сгради наистина изглеждат впечатляващо, напомняйки за Европа. Една от най-старите забележителности в Хошимин е пазарът Ben Thanh Market, където може да откриете ръчно изработени сувенири, дрехи, картини. Освен това се предлагат и вкусни местни ястия на достъпни цени. Главната улица, където са по-голямата част от местата за настаняване, се нарича Bui Vien Street и служи за основен ориентир. В района има голямо разнообразие от заведения, ресторанти, барове и определено нощният живот кипи с пълна пара.

На централния площад се откроява бившата сграда на Народния комитет, която днес е отличен пример за френската колониална архитектура. Построена е през 1898 г. и първоначално е използвана като хотел. В днешно време сградата функционира като кметство, като не е отворено за туристите, но си заслужава да се види отвън.

Мирослав Иванов, TravelNews, Виетнам 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати