Новини Хотели

Гигантски луксозен хотел в Катар посреща туристи насред нищото

   
Гигантски луксозен хотел в Катар посреща туристи насред нищото

На границата на Катар със Саудитска Арабия няма нищо особено. Няколко напечени от слънцето митнически поста и километри пустиня във всички посоки.

През 2021 г. обаче нещо много различно се появява в средата на нищото: огромен, блестящ луксозен хотелски комплекс със собствен тематичен парк. 
Hilton Salwa Beach Resort & Villas очевидно не е обикновен хотел. Погледнат от въздуха, той прилича на цял крайбрежен град. Девствени плажове се отделят от централно пристанище. Над пясъците ярко бели вили и сгради са струпани около сини плувни басейни. Зад тях е оазис от зеленина.

Това е един от най-големите курорти в Близкия изток, разказва CNN Travel.

При отварянето си през февруари 2021 г. той се превръща в хит сред местните жители. Скоро е популярна дестинация за посетители и бизнес пътници от по-широк регион.

Има достатъчно място. Hilton Salwa Beach разполага с 84 вили, предлагащи от две до четири спални, със самостоятелни басейни и директен достъп до плажа с бял пясък (цени от 1500 щатски долара на вечер).

Има 31 апартамента и вили в арабски селски стил, докато основният хотел разполага с 246 стаи и апартаменти.

Огромните площи са дом на повече от 20 заведения за хранене и напитки, включително седем гурме ресторанта, спа център от висок клас с VIP апартаменти, спортни игрища, плувни басейни, заобиколени от пищни градини, корпоративни съоръжения и яхтено пристанище.

На всичкото отгоре тук се намира и най-големият увеселителен парк в Катар, включващ десетки атракции, включително King Cobra.

Луксозният комплекс е построен върху 320 хектара пясъчна земя на около 100 километра югозападно от Доха, стратегически разположен да посреща посетители както от Катар, така и от Саудитска Арабия.

Строителството започва през 2015 г., а днес в пиковите дни около 1200 човека екип посрещат до 2500 гости.

Екшън и адреналин

Тези гости, когато не се излежават или не се разхождат по меките като памук пясъци по 3.5-километровата брегова линия на курорта, могат да избират от дълъг списък със забавни дейности.

В сърцето на всичко това е водният и приключенски парк Desert Falls.

Изпълнената с адреналин атракция разполага с множество детски басейни и водни площадки, както и близо 30 атракции и пързалки, включително 32-метровата „планина“, която предлага панорамна гледка към целия курорт.

Паркът е дом на първата създадена от човека каньонинг структура в Близкия изток. Има открита писта за картинг – напълно оборудвана с трибуни за зрители, както и закрита лазерна арена.

"Златни" напитки

Неизбежно, като се има предвид неговия размер, хотелът разполага с редица заведения за хранене, предлагащи близкоизточна, италианска и китайска кухня.

Levantine сервира характерни арабски ястия с привкус, включително The Qattinah - вкусен коктейл, който се състои от сироп от подправки, цитрусов калейдоскоп и люспи от 24-каратово злато.

В Miss Wong звукът на гонг въвежда гостите в частно китайско хранително изживяване, което започва със сложна чаена церемония.

Ресторант Dante Cucina Italiana предлага тоскански вина и пици, приготвени в пещ на дърва. The League е спортен и развлекателен бар, където гостите могат да гледат футболни мачове и да играят билярд и джаги.

Разбира се, в Катар няма недостиг на луксозни курорти. Част от тях включват W Doha, Mandarin Doha, Sharq Village and Spa на Ritz-Carlton, плюс офшорния Banana Island Resort на Antara, като всички се намират на удобно разстояние от центъра на града и летището.

И така, струва ли си пътуването до пустинята?

„Наслаждавахме се на избора на ресторанти, особено на континенталната шведска маса. Първокласна храна с отлично представяне“, казва един от гостите, който с нетърпение очаква нов престой.

„Беше прекрасно изживяване и нямаше скучен момент поради забавлението и различните налични дейности“, допълва той.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати