Турагенции

Започнаха ранни записвания за почивки в Сицилия

   
Започнаха ранни записвания за почивки в Сицилия

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и несъмнено е сред най-интересните кътчета в Европа. Дестинацията е популярна, тъй като е била дом на много различни култури. Сицилия е била под управлението както на гърци и римляни, така и на финикийци, византийци, араби, испанци и французи. Тази богата история и разнообразие, обитавали италианския остров, са предпоставка за многообразието, което Сицилия предлага. 

Мнозина я избират, за да разгледат останките от миналите цивилизации. Гърците са оставили забележителна архитектура и изкуство след себе си, византийците са украсили острова с типичните мозайки, а в много от сградите се вижда и арабското влияние. Сицилия наистина е един неописуем микс от различни култури, които се съчетават по възможно най-красивия начин. Като се прибавят и красивите плажове и средиземноморската кухня, мястото наистина е магнит за туристи. Статистиката сочи, че културният и морският туризъм са силно развити във всички части на острова. 

Вулканът Етна 

също привлича хиляди посетители. Това е най-високият действащ вулкан в Европа и е живописен фон на много италиански градове. Намира се в сърцето на Сицилия и няма по-добър начин да се разгледа от нощувка в подножието. Най-близкият град – Катания, е под вулкана и е вторият по големина на острова. Мястото целогодишно се радва на туристи и интересът към него е абсолютно оправдан! Освен спираща дъха гледка към Етна, градът предлага и разнообразна архитектура, интересни забележителности и страхотна кухня. 

Лятото е перфектният сезон да се потопите в островния живот и да опознаете Сицилия. Затова и туристическа агенция “Екватор” предлага програми с отпътуване всеки четвъртък от 13 април до 15 октомври 2023 г. Пред TravelNews Петя Борисова, маркетинг мениджър на компанията, споделя: “Вече започнаха ранните записвания и програмата се радва на голям интерес. Особено покрай ученическите ваканции и почивните дни, доста от местата вече са изчерпани. Сицилия е една многослойна дестинация, която показва една различна автентична Италия и всеки може да открие нещо подходящо на острова”. 

Цените започват от 1205 лв. 

на човек и включват: самолетен билет София – Катания – София с директен полет на Wizz Air, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 1 малък ръчен багаж до 10 кг (с размери 40х30х20 см), летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки в хотел по избор. Туристите могат да се възползват и Пакет максимална сигурност, медицинска застраховка “Помощ при пътуване” от “Евронинс” с покритие 10 000 евро (Traveller) и туристическо обслужване на български на място. 

За хората, желаещи да опознаят по-добре Сицилия, “Екватор” предлага и богата палитра от допълнителни екскурзии като Етна и Таормина, Сиракуза и Ното и Ачиреале. Вулканът е впечатляващ и при обиколка туристите могат да видят някои от кратерите му от близо. От друга страна Таормина е истинското съкровщище за любителите на историята и изкуството. Градът има уникална запазена архитектура, която италианците считат за народно съкровище, а най-голямата забележителност е гръцки амфитеатър, който разкрива спираща дъха гледка към морето и вулкана Етна, уникално съчетание на огън и вода!

Сиракуза от друга страна е град със славна история, като според мнозина той по нищо не е отстъпвал на Рим и Картаген. Из Стария град все още се носи дъх на аристократизъм и богат, пъстър живот, който прави дори безцелното обикаляне на уличките уникално преживяване. Ното и Ачиреале също са впечатляващи градчета, които са запазили традиционния дух на Сицилия. Архитектурата им същински  пренася в друга епоха и екскурзиите са идеални за разходка през времето. 

В рамките на 8 дни българите ще видят и преживеят Сицилия, както никога досега. Дестинацията е подходяща както за дългогодишните любители на Италия, така и за напълно “начинаещи” пътешественици. Сицилия съчетава всичко хубаво от италианската култура с богатството, оставено от гърците, византийците и арабите. Островът наистина предлага изключително разнообразни гледки и преживявания и несъмнено почивката там ще остави незабравими спомени!

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати