Анализи Новини

Посланикът на България в Мексико: Рядко успяваме да се свързваме с миграционните власти в Канкун

   
Посланикът на България в Мексико: Рядко успяваме да се свързваме с миграционните власти в Канкун

И към момента българските власти нямат информация за причините, поради които български граждани не са допускани на територията на Мексико, заяви тази сутрин пред "Нова телевизия" посланикът на България в Мексико Милена Иванова.
Тази седмица туристическо сдружение сигнализира за неправомерно върнати българи от Мексико, а някои от върнатите разказаха пред "Дневник", че и до днес не знаят за причината за случилото се и че още на летището са им отнети паспортите и телефоните и не са имали възможност нито да влязат в Мексико, нито да се свържат с българското посолство в страната. Милена Иванова съобщи пред "Нова телевизия", че за момента знае за такива случаи с 18 българи.

Иванова се оплака, че рядко успява да се свърже с миграционните власти в Канкун. "Разстоянието между столицата и Канкун е около 1500 километра, за съжаление там нямаме почетно консулство в Канкун. Не успяваме, когато близките на българските граждани се свързват с нас и подават сигнал, че те са задържани и нямат контакт с тях, в малките случаи, в които успяваме да се свържем с миграционните власти на летището в Канкун, информацията е била, че техните документи не отговарят на условията за влизане в страната. За един от всичките тези 18 случаи сме получили отговор, че хотелската резервация не е била предплатена и това е причина за недопускане на територията на страната", каза Иванова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати