Събития

Министерството на туризма ще извърши проверка за разораните дюни в Несебър

  29.01.2023 09:58  
Министерството на туризма ще извърши проверка за разораните дюни в Несебър

Министерството на туризма ще извърши проверка по случая и ще работи в сътрудничество с МВР и останалите компетентни органи и институции до изясняване на обстоятелствата. При установяването на нарушител ще бъде съставен Акт за установено административно нарушение (АУАН).

Това се казва в позиция на министерството по повод на съобщенията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър. 

Концесионерът на морски плаж "Несебър Юг"  е "АУТО ФАКТОР" ЕООД. За изминалата 2022 г. Министерството на туризма е извършило 4 планови и извънредни проверки там, като по време на тях не са констатирани нарушения.

Припомняме, че неизвестни лица са унищожили част от дюните на Южния плаж в Несебър. Това съобщи по-рано концесионерът Кирил Спасов. Той е подал сигнал до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също областната управа и община Несебър.

Дюните са повредени с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка изровен от ивицата е избутан върху дюните.

Случилото се е установено в късния следобед в петък от концесионера.

"Случайно минавах в около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати