Новини Събития

Louis Vuitton оцвети световни забележителности с новата си колекция

  30.01.2023 09:10  
Louis Vuitton оцвети световни забележителности с новата си колекция

След като Louis Vuitton преобрази водещия си магазин на "Шанз-Елизе" в Париж в тематиката на съвместната колекция с Яйой Кусама, сега е ред и на няколко световни забележителности. Колкото и влиятелен да е луксозният бранд, трудно биха му позволили да "нашари" Айфеловата кула или Статуята на Свободата просто така. Хубавото е, че при наличието на добавената реалност (AR), не се и налага. Все пак не мислете, че е невъзможно марка да брандира национална забележителност. Пример за това е  Bottega Veneta, която превзе Великата китайска стенапо повод Китайската нова година през 2022 г. Обектите, които Louis Vuitton украсява, са Триумфалната арка, Айфеловата кула, Статуята на свободата, Тауър Бридж, Природонаучният музей и Националната галерия в Лондон.

„Искахме да направим нещо в огромен мащаб, което освен това има значение. "Боядисването" на най-големите забележителности и паметници в света е изявление, което правим по същия начин, по който преобразихме своите бутици и магазини“, коментира Джефри Перес, ръководител на луксозния отдел на компанията, с която LV си партнира за ефектите Snap (компанията майка на Snapchat).

„Това е начин екипите на Louis Vuitton и Кусама да покажат мостът между онлайн и офлайн света - те рисуват дигитално своите точки в реалния свят. Добавената реалност е свързана с „истинския свят “, казва Перес.

AR е най-здравословният начин да мислим за еволюцията на уеб пространството. Тя е вкоренена в реалния живот и в хората – интегрираме я вместо да бягаме във VR (виртуална реалност).

Кампанията е създадена с помощта на камерата Landmark на Snap, която се задейства с отваряне на приложението Snapchat. Хора в Лондон, Париж, и Ню Йорк могат да видят "точките" на забележителностите, като отворят камера-режима на Snapchat или влязат през уеб страницата на Louis Vuitton.

Това е поредна активация на луксозния бранд и най-продаваната жива художничка. През декември те превзеха тематичния 3D билборд Cross Shinjuku Vision в Токио, в магазина на 5-о авеню в Ню Йорк бе поставен движещ се робот.

Партньорството между Louis Vuitton и Snap е продължение на някои от по-ранните експерименти на марката с приложението, започнали през 2019 г. Един от първите е чантата Keepall на Върджил Абло, която през камерата на Snapchat изглежда сякаш от нея капе боя. Джефри Перес твърди, че партнирането с лукса е част от стратегията за разширяване на Snap.