Анализи Новини Турагенции

Триото Атина-Миконос-Санторини е най-популярният избор сред туристите

   
Триото Атина-Миконос-Санторини е най-популярният избор сред туристите

Триото гръцки дестинации Атина-Миконос-Санторини е най-популярният избор сред туристите, които предпочитат индивидуални луксозни пътувания. Това твърдят от базираната в САЩ компания за управление на дестинации Eurobound, предаде Greek travel Pages.

Специализирайки се в предоставянето на луксозни пакети за европейски обиколки по поръчка, Eurobound прогнозира, че пътуванията до Европа ще продължат да нарастват през 2023 г., но предупреждава резервациите да не се правят в последния момент.

Според президента на DMC Brigitte Armand , много хотели вече са резервирани за високия сезон на 2023 г. и клиентите last minute могат да останат разочаровани.

Очертават се няколко тенденции в пътуванията през 2023 г. – превес имат традиционни дестинации, като Италия, Франция, Швейцария и Гърция, пред приключенските пътувания, посочи вицепрезидентът по продажбите и маркетинга на Eurobound Джеф Рой.

„Класическите европейски дестинации и обиколките из Европа се завръщат със стил. Изборът на клиентите са комбинирани пътувания до Франция и Обединеното кралство, Ирландия и Шотландия, Испания и Португалия, Германия и Австрия и Швейцария и Австрия. В Гърция изборът е Атина-Миконос- Санторини, в Италия предпочитан е маршрутът Рим-Флоренция-Венеция. Париж обикновено комбинираме с Шампан, Бордо, Нормандия или Френската Ривиера във Франция“, добави Рой.

Други тенденции в пътуванията през 2023 г., според Eurobound, включват меден месец, юбилейни и семейни ваканции, както и гурме туризъм, които ще продължат да бъдат основна атракция за американските клиенти. В същото време Рой предупреждава за значително повишение на цените на хотелите през 2023 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати