Новини Събития

Илин Димитров остава министър на туризма

   
Илин Димитров остава министър на туризма

Сегашният министър на туризма д-р Илин Димитров ще остане на поста си в новото служебно правителство. Това съобщиха за TravelNews източници от президентството. Новото служебно правителство се очаква да бъде назначено днес или утре, защото порламентарните избори ще бъдат на 2 април 2023 г.
Досега Илин Димитров не може да бъде запомнен със сериозни реформи и дейности в туристическия бранш. Той не доведе до промяна в рекламата и имиджа на България и нейното позициониране на международните пазари.

Въобще не се работи за нов бранд и лого на туризма. Димитров забави с месеци обработването и изплащането на средствата на хотелиерите за настаняването на украинските бежанци. Той сам се похвали, че е изпълнил 19 от своите задачи, без една - обединението на бранша. Секторът обаче ги смята за незначителни на фона на натрупаните с години проблеми.
Илин Димитров е на 39 години и беше председател на комисията по туризъм в 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната". Не е ясно дали е напуснал партията. Той идва от бранша и беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет. Бил е председател на Асоциацията на аниматорите. Завършил е Езикова гимназия в родния си град - Добрич. Преподаваше специалността "Анимация в туризма" в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител беше още на компания за подбор на кадри от чужбина.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати