Новини Турагенции

Вижте най-приветливите дестинации по света

   
Вижте най-приветливите дестинации по света

От крайбрежни градове до обширни южноамерикански метрополии - тези дестинации са обявени за най-дружелюбните в света.

Малко са нещата, които успокояват толкова, колкото да пътуваш до някое наистина приветливо място. Да знаеш, че си добре дошъл, да получаваш добри съвети навсякъде, където се обърнеш, и постоянно да срещаш усмивки наоколо. Особено ако пътувате сами, всички тези неща правят пътешествието още по-вълнуващо.

Но кои дестинации са най-дружелюбни? Booking.com проучи над 240 милиона мнения на потребители, за да разкрие "най-приветливите места на Земята за 2023 г.". Начело на списъка е Полиняно а Маре! Градче на Адриатическото крайбрежие на Италия, известно с впечатляващото си разположение на скалите и белите си плажове, Полиняно а Маре е дом и на множество изключително гостоприемни ресторанти, хотели и къщи за гости, пише TimeOut.

Снимка: iStock by Getty Images

Най-популярното място е мостът Понте Борбонико, който пресича плажа Лама Моначиле. Прекосявайки го ще попаднете в очарователната стара част на градчето, чиито улици са осеяни с малки агелиета и магазини. Имате възможност да избирате между завладяващи ръчно изработени бижута и сувенири. Непременно опитайте джелато в местните популярни вкусове пистачио и страчатела.

Близо до плажа се намира една от ярките забележителности на Полиняно а Маре - пещерният ресторант. Ще се насладите на прекрасна вечеря под акомпанимента на разбиващите се вълни и невероятния залез.

Снимка: iStock by Getty Images

Освен с дружелюбните и изключително гостоприемни жители, градчето предлага възможност да опознаете историята му чрез катедралата Санта Мария Астунта и Музея на палеонтологията. Полиняно а Маре наистина е великолепно място далеч от шума на тълпите на Рим, Милано или Венеция.

Следващите в класацията са град Хуалиен в Тайван, известен с нощните си пазари и смайващи природни красоти, и Сан Себастиан в Северна Испания, световноизвестен център на ресторанти със звезди Мишлен.

Ето и десетте най-приветливи дестинации в света според Booking.com

Полиняно а Маре, Италия

Хуалиен, Тайван

Сан Себастиан, Испания

Дрезден, Германия

Клайпеда, Литва

Йорк, Великобритания

Ушуая, Аржентина

Порто де Галиняс, Бразилия

Мексико сити, Мексико

Голд Коуст, Австралия

Сайтът посочва и най-приветливите региони в света

Ла Риоха, Испания

Епир, Гърция

Оберьощеррайх, Австрия

Графство Даун, Великобритания

Муреш, Румъния

Марлборо, Нова Зеландия

Нин Бин, Виетнам

Пуерто Лимон, Коста Рика

Нюфаундленд и Лабрадор, Канада

Северна Дакота, САЩ



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати