Турагенции

Туроператорът Абакс предлага за първи път директни чартъри до Сплит в Хърватия

   
Туроператорът Абакс предлага за първи път директни чартъри до Сплит в Хърватия

Хърватия е една от най-красивите страни на Балканите и от години Адриатическото ѝ крайбрежие посреща милиони туристи за лятна почивка и разглеждане на забележителностите. Е, морето наистина е луксозно преживяване, но не е резервирано само за звездите. Всеки може да се наслади на запомняща се почивка в живописния град Сплит с новите програми на българския туроператор “Абакс”.

Сплит е вторият по големина град в Хърватия, най-големият град в областта Далмация и най-големият град на хърватското крайбрежие. Важното местоположение му носи дългогодишна слава, богата история и пъстра култура, характерна за всеки морски икономически център.

“Сплит е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, това е място, което ще ви предложи знания и нови интересни преживявания”, заяви пред TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. Именно за това препоръчва на българите да обмислят лятна почивка там.

Цените започват от 940 лв. на човек и включват самолетен билет София – Сплит – София с директен чартърен полет на European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 6 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище и 7 нощувки на съответната база изхранване в избран хотел на брега в Сплит. Пакетите могат да се търсят в цялата страна в туристическите агенции.

“Подбрали сме 8 от най-добрите хотели в града за нашите гости. Всеки от тях разполага с всички необходими удобства. Най-важното за хотелите обаче е тяхната локация. Те се намират на първа линия от морето, но и близо до историческия център на града. Така всеки ще може да използва свободното си време пълноценно”, допълва Найденова. 

В пакета влиза застраховка за максимална сигурност при пътуване, която покрива медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс и друга отмяна на пътуване с “Евроинс” с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

Полетите ще се реализират всяка сряда

от 12 април до 10 май 2023 г. Макар че е рано, времето в Хърватия обикновено е благоприятно по това време на годината и туристите могат да започнат с плажуването. Тези, които са по-зиморничави, могат да се потопят в пленителната история и култура на града, както и да се възползват от допълнителните екскурзии. 

Туроператорът предлага уникално посещение на адриатическата перла - Дубровник. Този град е мечтата на всеки киноман, тъй като живописният му пейзаж става фон на много филмови гиганти като “Игра на тронове” и “Междузвездни войни”. Потопете се в свят на крепости, тайни преходи и музеи, пълни с ценни експонати.

Освен това може да посетите и друга близка балканска страна - Босна и Херцеговина. Безспорно град Мостар е една от най-популярните дестинации в Босна и Херцеговина. С калдъръмените си улички, старите си каменни сгради и красивия мост над живописната река Неретва, той изглежда така, сякаш е изваден от страниците на приказка. Този малък град привлича хиляди посетители годишно. 

Плитвичките езера 

са друго страхотно предложение, тъй като този природен феномен е прото спиращ дъха! Това е най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м.

Макар Хърватия да е характерна лятна дестинация, то тя крие своя чар и през пролетта. Най-големият плюс е, че ще могат да се насладите на топло време, което само подсилва красотата на Сплит. А това, че екскурзиите на “Абакс” се провеждат в по-слаб сезон, гарантира спокойствие и по-малки тълпи по време на пътуването, което определено допринася за преживяването. 

Хърватия наистина е едно от най-вълшебните места на Балканите и си заслужава всеки да се докосне до тази многопластова и интересна страна. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати