Новини Събития

Лисабон е най-романтичната столица в Европа

   
Лисабон е най-романтичната столица в Европа

Ново проучване класира най-романтичните столици на континента въз основа на броя "романтични" ресторанти и хотели на милион жители. Когато става въпрос за определяне на най-романтичните дестинации в Европа, най-често се споменават няколко очевидни. Лондон, благодарение на своите емблематични забележителности и неповторимата атмосфера, Рим -заради вкусната храна и интимните ресторанти, Париж - благодарение на... всичко.

Сега има нова класация на най-романтичните столици в Европа. Изследване на Catamaran Charter Croatia класира столиците на континента въз основа на броя на романтичните ресторанти и хотели на милион жители. Според проучването "романтичен" хотел или ресторант е този, който е описан като такъв в TripAdvisor, пише TimeOut.

Начело на класацията е Лисабон. Ако търсите романтика, очевидно португалската столица е подходящото място. Лисабон се гордее с 588 романтични ресторанта и 152 романтични хотела, което е най-високото съотношение на глава от населението сред всички градове в Европа.

Снимка: iStock by Getty Images

На следващо място в списъка е Монако, заради малкия си бутиков размер, но пък с многобройни "романтични" заведения, а на трето място е самият град на любовта - Париж. Ето и пълната десетка на най-романтичните градове в Европа в момента според проучването на Catamaran Charter Croatia -Лисабон, Монако, Париж, Сан Марино, Рим, Андора ла Веля, Амстердам, Атина, Прага, Рейкявик.

Както романтиката се изразява по различни начини, така и класациите на най-романтичните градове не са еднакви. Друго скорошно проучване на компанията Bounce например категорично определи Париж за най-романтичната дестинация за градска почивка в света. Ако търсите суперромантично бягство, вдъхновение определено не липсва.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати