Новини Хотели

Вижте най-потайните хотели по света

   
Вижте най-потайните хотели по света

От подводни убежища и отдалечени пустинни хижи до жилища на скали и къщи на върха на дървета – ново шоу на британския Channel 4 изследва най-скритите и отдалечени хотели на планетата. Сред тях са най-отдалеченият хотел във Великобритания; бивш военен бункер в Уелс, който днес е луксозно убежище; хотел, разположен в изведен от експлоатация самолет 747 и най-високият хотел на върха на планина в Европа.

Вижте част от тях, представени от Daily Mail:

Decoy bunker, Уелс

Бункер от Втората световна война, построен специално за да отблъсне немски бомбардировачи от близки стратегически цели, сега е луксозно убежище.

Хотел Burgh Island, Южен Девън, Великобритания

Когато отваря врати за първи път през 1929 г., хотелът привлича каймака на обществото. Днес гостите идват да се насладят на арт деко блясъка му. Функционирането му обаче не е лесна задача, особено след като зависи от ежедневните приливи и отливи...

Хотел Sextantio le Grotte Della Civita, Матера, Италия 

Ще откриете Sextantio Le Grotte della Civita в древно селище на върха на скала, смятано за едно от най-старите постоянно обитавани места на земята.

Хотелът е построен в пещери, изкопани до 30 метра в скалата, като се характеризира с монашеска простота - без телевизор, минибар или електричество.

За осветление се използват свещи, а персоналът върши работата си с помощта на фенерчета.

Treehotel, Лапландия, Швеция

Това е една от седемте плаващи структури, които съставляват Treehotel. Те са истински „горски чудеса“.

Jumbo Stay Hotel, Летище Arlanda, Стокхолм, Швеция

Това е първият 747 хотел в света. Първоначално най-големият пътнически самолет, строен някога, той беше изведен от експлоатация през 2002 г. и отворен за бизнес като хотел с 32 спални през 2009 г.

Wadi Rum Bubble Luxotel, Йордания

Хотелът представлява отдалечена и необичайна поредица от прозрачни „балончета“, които „приличат повече на струпване на космически кораби, отколкото на луксозно настаняване в пустинята“.

Храната и провизиите трябва да се доставят през 330 километра безводна пустиня веднъж седмично, а вода се носи всеки ден десет километра в невероятна жега.

Free Spirit Spheres, Ванкувър, Канада

Дълбоко в храсталака, на площ от пет акра, се простира уникална колекция от сфери, окачени на дървета.

The Garvault, Kinbrace Village, Шотландия

Това е най-отдалеченият хотел във Великобритания.

Въпреки че изолацията може да е добре дошла за уморените пътници, управлението на това място за настаняване с шест спални е предизвикателна операция, усложнена от факта, че е напълно откъснато от националната електрическа и водоснабдителна мрежа.

Alila Jabal Akhdar Resort, Оман

Зашеметяващ петзвезден хотел на стойност 52 милиона долара, който е замаскиран в пейзажа с минималистичен стил.

Tainaron Blue Retreat, полуостров Мани, Гърция

Този хотел първоначално е наблюдателна кула. Открит е от архитект през 1994 г., който се влюбва във величествените гледки и задвижва планове да го превърне в бутиков хотел.

Наредбите за консервация в Гърция обаче ограничават всякакви промени във външния вид на сградата, така че за реконструкцията е използван местен камък. Чрез традиционни методи изкусни каменоделци възстановяват стените – дебели 100 сантиметра в основата и 60 сантиметра в горната част.

След реконструкцията на кулата екипът се заема с изграждането на инфинити басейн, който се намира на ръба на 180-метрова отвесна скала. Целият процес по изграждане отнема седем години, като днес хотелът е смесица от традиционни древни материали с модерни облицовки от 21-ви век.


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати