Заведения

Рим е обявен за най-добрата дестинация за хранене в света

   
Рим е обявен за най-добрата дестинация за хранене в света

"Вижте Рим и умрете", казват италианците. Но не забравяйте да опитате всички храни, които Вечният град предлага. Рим е обявен за най-добрата дестинация за хранене в света през 2023 г. от онлайн платформата за туристически отзиви „Tripadvisor“.

Уебсайтът наскоро представи своите награди за избор на пътешествениците и италианската столица оглавява класацията на най-добрите дестинации за хранене, следвана от остров Крит в Гърция и Ханой във Виетнам. Не е изненадващо, че други италиански градове като Флоренция и Неапол са класирани съответно на 4-то и 8-мо място, а Париж - на 5-то. Класацията "Най-доброто от най-добрите" на „Travellers' Choice“ се основава на 2022 потребителски мнения.

Нещо, което приемаме за даденост, е разнообразният избор, който получавате в рамките на едно меню. Ако искате морски дарове, месо, или искате само паста, пица, дори да сте вегетарианец, имате всичко. Така че това е чудесен избор.

Леон Лакс, турист от САЩ

Старият център на Рим е претъпкан целогодишно от туристи и поради това е една от горещите точки за всички видове храна. Във Вечния град има огромно разнообразие и по нещо за всеки вкус и бюджет.

Рим живее във време на голяма динамика и има все повече и повече качество на всички нива, за всички вкусове, които може да търси както туристи, така и любители на храната. Можем да намерим от "тратория" до винен бар, коктейл бар или ресторант от най-висок клас.

Елеонора Козела, автор на статии за гастрономия, вестник La Repubblica

Tripadvisor публикува средно почти 30 милиона отзива годишно, публикувани от близо половин милиард единични потребители месечно. Според тях има два фактора, благодарение на които Рим се изкачва на върха на класацията.

„Първият е наличието на много ресторанти с местна кухня, която винаги е много ценена както от местните жители, така и от пътуващите“, обяснява Фабрицио Орландо, директор по глобалните индустриални въпроси в Tripadvisor.

Според италианската асоциация на ресторантьорите, хранителна индустрия на страната е спечелила 33 млрд. евро през 2021 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати