Новини Турагенции

Онекс тур представи програмите си за 2023 г.

   
Онекс тур представи програмите си за 2023 г.
Екипът на Онекс тур представи програмите си за 2023 г.
  Онекс тур

Все повече туристи ще се завръщат към пътуванията през 2023 г. Докато много от пандемичните ограничения паднаха през 2022 г., голяма част от хората все още се страхуваха да пътуват извън България. Но туроператорите отчитат положителна тенденция и очакват предстоящият сезон да надмине предходните години. 

“Онекс тур” е туроператор с програми, утвърдени през годините, като през 2023 г. екипът е решил да продължи да ги развива с някои нови дестинации. Компанията направи специална презентация в “Гранд хотел София” пред туристически агенти и журналисти за офертите си през тази година. Фирмата добавя Кипър към портфолиото си, като ще предлага два варианта - почивка и обиколен тур. И в двата случая чартърът е гарантиран с полети всеки петък от 28 април до 20 октомври 2023 г. Програмите са със 7 нощувки и всеки може да избере между богат асортимент от хотели - има както бюджетни семейни хотели, така и супер луксозни комплекси за най-взискателните клиенти. 

Италия е друга дестинация, 

която се възстановява добре след COVID кризата и туроператорът е планирал пленителни екскурзии. Освен стандартната чартърна почивка в Пулия, от тази година “Онекс тур” предлага и два обиколни тура. Първият е “Римини и Адриатика”. По време на него туристите ще имат възможност да се запознаят с класически италиански дестинации като Венеция и Флоренция, както и по-малко известни класически италиански градчета като Пескара, Матера, Локоротондо и Алберобело. Част от тази екскурзия е и Лорето. Градчето е известно с базиликата „Санта Каза“. Тази църква е второ свещено място за поклонение след „Свети Петър“, а според историците тук се намира и къщата, в която е родена и живяла Дева Мария.

Феновете на Сицилия 

също могат да се възползват от предложенията на “Онекс тур”, тъй като туроператорът планира обиколен тур на острова, започващ и завършващ в Палермо. По време на него българите могат да се запознаят със сицилианските специфики и пленителната история на италианския остров. Мнозина вярват, че това е най-автентичната част от Италия, която е запазила духа си и южняшкия темперамент. В комбинация със спиращите дъха гледки на Сиракуза, Ното, Катания, вулканът Етна и много други спирки, Сицилия не може да остави никого безразличен. 

Екзотиката също ще продължи

да се развива през по студените месеци от годината. “Онекс тур” планира да продължи почивките си до Малдиви с Turkish Airlines, но също така ще пусне и собствен чартърен полет. Самолетът на BH Air ще отпътува от Букурещ, след което ще взима пътниците от София и ще продължава директно към Мале. 

Тайланд също е една от дестинациите, които ще се засили в плана на туроператора. През изминалата година той пусна първи чартъри до страната, но за есен 2023 планът е тази линия да се обслужва от редовни полети на Turkish Airlines. Десетдневните пътешествия до Тайланд ще се реализират в два варианта - почивка на остров Пукет и комбиниран пакет за Пукет и столицата Бангкок. 

Програмите за Бали също ще се завърнат през есента, като “Онекс тур” предлага и някои новости. Освен традиционна 10-дневна почивка на индонезийския остров, туроператорът го предлага и в допълнение на Индонезия и Сингапур. И двата вида пътувания ще се реализират с полети на Turkish Airlines, а вече всеки турист може сам да избере дали предпочита по-лежерно и релаксиращо преживяване или същинска екскурзия. 

А за онези, които искат не просто пътешествие, ами такова, изпълнено с приключения и незабравими моменти, експертите от “Онекс тур” силно препоръчват Шри Ланка. Това е магнетична страна с богата история, красива природа и уникална флора и фауна. Най-пленителната част от тази екскурзия несъмнено е сафарито, което запознава туристите с най-интересните местни животни, сред които слонове, леопарди и други. Тези екскурзии са заложени от ноември 2023 до април 2024 г., като интересът за предстоящия сезон вече е огромен. 

С пълното отваряне на Азия вече са факт и 

програмите до Малайзия. 

Всеки месец ще има по една група, която ще посети не само столицата Куала Лумпур, а и Остров Лангкави, който е един от най-красивите острови в страната, чиято история е изпълнена с множество древни легенди и романтични предания. Почивката там е с времетраене 9 нощувки и също се реализира от Turkish Airlines, които остават утвърдена компания с гарантирано висококачествено обслужване за всяко екзотично пътуване. 

Освен тези интересни дестинации, “Онекс тур” ще запази и традиционните си летни програми в Тунис, Египет и Турция. Това са най-търсените места за почивка сред българите, тъй като съчетават страхотни културни програми с луксозен all inclusive на достъпна цена. 

Интересното е, че тази година туроператорът ще пусне чартъри не само до континентален Тунис, ами и до остров Джерба, който остава една от най-добре пазените туристически тайни. Джерба е романтичен, красив и безкрайно спокоен, което го прави идеалното място за всяка релаксираща почивка. 

Египет също ще предложи нещо по-интересно. Освен стандартната почивка в Хургада (самостоятелна и в комбинация със столицата Кайро), “Онекс тур” ще предлага и обиколен тур - “По стъпките на Фараоните”, който включва вътрешни полети и 4 нощувки на круизен кораб по Нил. 

Турция остава гигант в туризма 

с огромното разнообразие, което предлага. Тази година любимите курорти в Анталия, Бодрум, Кушадасъ и Мармарис са също толкова предпочитани за морска почивка. За екскурзии в южната ни съседка българите избират Кападокия, която впечатлява не само с живописния пейзаж, изпълнен с многоцветни балони, но и с история и култура. “Загадките на Древна Ликия” също е сред любимите програми, които се завръщат. С тази наситена палитра от преживявания не е изненада, че чартърите до Турция ще достигнат 7 на седмица през някои моменти от годината. 

Независимо обаче дали туристите се спрат на почивка или екскурзия през 2023 г., вниманието към детайла в изготвянето на програмите от “Онекс турс” остават същите. Още от сега се наблюдава огромен интерес към предстоящите оферти, като доста от местата са запълнени на ранни записвания. Този бум в пътуванията може само да бъде показателен за положителните прогнози в индустрията. 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати