Новини Събития

Министерството на туризма търси фирма за анимация по време на изложението в Берлин

   
Министерството на туризма търси фирма за анимация по време на изложението в Берлин
Министерството на туризма ще прави анимация на щанда на България на изложението ITB в Берлин
  Снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма обяви обществена поръчка за организиране на анимационна програма и дегустация на традиционни български вина и храни във връзка с участието в международното туристическо изложение ITB в Берлин, Германия. Това установи TravelNews в регистъра на търговете. Изложението ще се проведе в периода 7-9 март 2023 г. и е най-голямото в света. Фирмата ще трябва да презентира още и страната ни в „Дунавски салон“ на 8.3.2023 г. по време на туристическата борса.

Обществената поръчка е на стойност 40 000 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 13 февруари 2023 г. Изпълнителят ще бъде определен по критерия най-ниска цена. Участниците трябва да са изпълнявали подобна дейност през последните 3 години. Освен това да притежават сертификат за ISO 9001. Юристи коментираха пред TravelNews, че изискването за подобен стандарт за качество е ограничително изискване и обикновено се слага от държавната администрация с цел да участват по-малко кандидати или конкретна компания, която притежавата такъв и ще има предимство.

Други изисквания от министерството не са поставени за анимационната програма и за храните, които да бъдат презентирани. Идеите, предложенията и качеството на изпълнението няма да бъдат оценявани, защото не са залегнали в критериите за оценка на офертите. Комисията за избор на изпълнител ще гледа само по най-ниска цена.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати